Måndag 23 november 2015

Bombardier underhållspartner när SJ vinner upphandling av Kinnekullebanan

SJ med Bombardier som underhållspartner vann Västtrafiks upphandling av Kinnekullebanan. Uppdraget löper från 2016 till 2024 med möjlighet att förlängas till 2027.

Avtalet omfattar åtta ITINO-tåg från Bombardier och regiontågstrafik inom Västra Götalandsregionen och Örebro. Åtagandet kan delas upp i två trafiksystem: Regionexpresståg Mariestad-Lidköping-Göteborg och Regiontåg Örebro-Mariestad-Lidköping-Herrljunga.

Idag görs ca 400 000 resor per år på Kinnekullebanan, som har stor tillväxtpotential när det gäller att öka volymen hållbara transporter i trafikområdet.

- Än en gång vinner SJ en regionaltrafikupphandling med Bombardier som underhållspartner och det är vi förstås väldigt glada över. Det här beskedet stärker vår tro på att vi har ett bra erbjudande på underhållsmarknaden, säger Klas Wåhlberg, vd Bombardier Transportation Sweden.

Den 19 november vann SJ med Bombardier som ansvarigt för underhåll Tåg i Bergslagens stora upphandling. I december 2014 vann SJ upphandlingen om pendeltågen i Göteborgsområdet och regionaltågen i västra Sverige, som går under benämningen Västtågen, med Bombardier och Alstom som underhållspartners.

- Det är oerhört glädjande att Bombardier, tillsammans med SJ, får fortsatt förtroende för underhållet av ITINO-tågen, säger Fredrik Nordström, affärsområdeschef Bombardier Transportation Services Sverige.


Pressmeddelande från: Bombardier