Torsdag 19 november 2015

Medarbetare på Skara Sommarland utsedd till världens bästa spelvärd

Världens bästa spelvärd heter Bashar Haj Hasan och jobbar på Skara Sommarland. Det meddelades i natt i Orlando, Florida under ”Brass Ring Awards”, en prisceremoni för världens nöjesparker. I branschens mest prestigefulla tävling tävlade Skara Sommarland mot nöjesparker som Disneyland, Ferrari World, Universal Studios, Six Flags och Buschgardens.

Sommaren 2015 arbetade Bashar Haj Hasan sin första säsong på Skara Sommarland. Bashar, som är krigsflykting från Syrien, hade vid anställningsstart bara varit i Sverige i knappt ett år. Med sitt stora engagemang, sin värme och sin positiva inställning gjorde han snabbt avtryck både hos besökare och medarbetare. Tidigt i höstas uppmärksammandes Bashar för sitt arbete på Skara Sommarland genom att belönas med priset ”årets manliga huvudroll” av sina teamledare och kollegor. Nu har Bashar även fått ett internationellt erkännande av IAAPA:s jury, som framför allt imponerades av Bashars gästbemötande och fantastiska inställning.

– Vi är oerhört stolta över Bashars prestation, han är väl värd uppmärksamheten! Utmärkelsen är ett viktigt erkännande för Skara Sommarland då vi strävar efter att bli en av världens bästa nöjesparker med medarbetare och upplevelser i världsklass. Det är en ära för oss att Skara Sommarland lyfts fram i ett internationellt sammanhang, säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland.

Bashar studerar nu svenska men planerar att återvända till Skara Sommarland som säsongsmedarbetare nästa år. Därefter är han fullt inställd på att fortsätta sina läkarstudier.

Bashar kommer att uppmärksammas under en mottagning på Skara Sommarland onsdagen den 25 november kl. 10:00.


Pressmeddelande från: Skara Sommarland