Tisdag 17 november 2015

Lisa Holms mördare får livstid

Idag avkunnades domen mot Lisa Holms mördare i Skaraborgs Tingsrätt, den misstänkte 35-åringen Nerijus Bilevicius, dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm.

Nerijus Bilevicius kommer även att utvisas ur landet på obestämd tid samt blir skyldig att betala skadestånd till den 17-åriga flickans familj.

Pressmeddelande från Skaraborgs Tingsrätt

Dom i Kinnekullemålet

Skaraborgs tingsrätt meddelar idag den 17 november 2015 dom i målet där en 35-årig man har åtalats för mord på en 17-årig flicka på Kinnekulle. Tingsrätten dömer den tilltalade 35-åringen till livstids fängelse för mord den 7 juni 2015 på Kinnekulle.

Söndagen den 7 juni 2015 försvann en 17-årig flicka i samband med att hon slutade sitt sommarjobb vid 18-tiden på ett kafé på Blombergs säteri på Kinnekulle. Den 12 juni 2015 återfanns flickan död några kilometer från arbetsplatsen.

Åklagaren väckte åtal mot en 35-åring för mord med påstående att denne den 7 juni 2015 på Blomberg uppsåtligen genom hängning/strypning berövat den 17-åriga flickan livet. Den 35-årige mannen har hela tiden nekat till gärningen och uppgett att han aldrig träffat den 17-åriga flickan.

Tingsrätten har i sin dom gjort bedömningen att den 17-åriga flickan dödats den 7 juni 2015 i en lada på Blomberg och därefter transporterats till fyndplatsen några kilometer därifrån. Detta talar för att gärningsmannen är en person med lokalkännedom. Den tekniska bevisningen i form av DNA-spår talar med styrka för att det är 35-åringen som är gärningsmannen. Även andra omständigheter såsom iakttagen biltrafik i området, avsaknad av alibi för 35-åringen samt hans beteende vid fyndplatsen den 12 juni 2015 talar för att han är gärningsman. Den 35-årige mannen döms därför för mord på den 17-åriga flickan.

Påföljden bestäms till livstids fängelse då tingsrätten anser att det finns försvårande omständigheter kring gärningen. Den 35-åriga mannen utvisas på obegränsad tid. Han ska också betala skadestånd till den 17-åriga flickans familj.

Tingsrätten är enig i sin dom.