Söndag 15 november 2015

Anteckningar från novembermötet i Lions Götene

Fredrik Hallenberg berättade om sin enorma satsning, i somras att med cykel ta sig från treriksröset i norr till Smygehuk i söder. Ett team på 5 personer servade och Fredrik fick också sällskap av Pär Jiveby från Tibro, dom 213 milen som alltså kördes på en vecka.

Inga större incidenter inträffade, förutom punktering och lite annat smått. Man avverkade ca 30 mil om dagen och när man anländer Smygehuk infann sig både glädje och stolthet berättar Fredrik, som också genom gåvor och sponsorer fått ihop 140.000 kr till cancerfonden.

Drygt 30 lionsmedlemmar lyssnade andäktigt och fick också möjlighet att ställa frågor, alla var mycket imponerade av resultatet.

Novembermötet kom att handla mycket om julmarknaden på torget 29 nov, 1 advent, där det som vanligt blir underhållning, lotterier m.m. Nytt för i år är att 2015 års lucia kommer att lottas fram kl.15.00 från scenen.

Ett bidrag på 15 000 kr till Cancer fond väst beslutades som var en del av vinsten Götenelörda´n.

Lions Club i Götene bildades 1956 så i år firar klubben 60 års jubileum det blir baluns på Kinnekullegården 14 nov med bl.a. invigning av nya medlemmar i dag är vi 40 medlemmar.

/Olle Johanson