Torsdag 12 november 2015

Sveriges största chokladhus avtäcktes idag på ICA Maxi i Skövde

Idag avtäcktes Sveriges största chokladhus på ICA Maxi Skövde – en skalenlig modell av Skövdes rådhus. 980 st mjölkchokladkakor, 380 st vita chokladkakor och 4720 st Non Stop har gått åt till den ätbara konstruktionen. Initiativtagare är eldsjälen Micke Petersson, handlare på ICA Maxi Skövde, och tillsammans med kommundirektör Tomas Fellbrandt täckte han idag av det enorma chokladbygget på ICA Maxi i Skövde. Chokladhuset finns till allmän beskådan i butiken fram till 6 december.

Att bygga ett eget chokladhus blev förra årets nykomling i julpysslet. ICA Maxi Skövde stod bakom den mest sedda instruktionsvideo n på Facebook, med nära två miljoner visningar. Med eldsjälen och ICA-handlaren Micke Petersson i spetsen tar butiken i år ett steg längre och bygger Sveriges största chokladhus – en skalenlig modell av Skövdes rådhus, det som idag är Rådhuscaféet.

– Jag inspirerades av förra årets succé med chokladhusfilmen och funderade på hur vi kunde följa upp den på ett häftigt sätt i år. Att bygga rådhuset i Skövde helt i choklad är en helt galen idé – så vi var såklart tvungna att testa! Rekordförsöket sätter både Skövde och ICA Maxi på kartan och jag hoppas många nyfikna chokladälskare vill komma förbi för en titt, säger Micke Petersson, handlare på ICA Maxi Skövde och drivkraften bakom chokladhusbygget.

Tusentals chokladkakor har gått åt

980 st mjölkchokladkakor, 380 st vita chokladkakor och 4720 st Non Stop har gått åt för att bygga det 2,65 meter höga 3 meter långa och 1,5 meter breda huset – som kan vara Sveriges största. Huset har tagit ca 340 arbetstimmar att bygga, och består främst av Marabou mjölkchoklad, med fönsterkarmar i vit choklad och dekorationer av Non Stop. Chokladhuset avtäcktes idag under morgonen på ICA Maxi av Skövdes kommundirektör Tomas Fellbrandt.

– Det är fantastiskt vilket engagemang och kreativitet som finns bland företagarna i Skövde. ICA Maxis chokladhusbygge sätter verkligen staden på kartan och utgör ett gott tillskott i stadsbilden – i ordets dubbla bemärkelse, säger Tomas Fellbrandt, kommundirektör i Skövde.

Världsrekordet i kategorin ” världens största chokladskulptur ” sattes i september tidigare i år av en av byggnaderna i chokladnöjesparken i staden Jiashan i Kina. Något aktuellt Sverigerekord för chokladbyggnationer finns inte bekräftat, men ett chokladhus likt det som nu byggts i Skövde har aldrig tidigare konstruerats – om man bortser från originalet i tegel.


Pressmeddelande från: ICA Maxi i Skövde