Torsdag 5 november 2015

Carina Bergfeldt släpper ny bok medan hon befinner sig på medelhavet som sjöräddare

Idag kommer Carina Bergfeldts nya spänningsroman, Fotografiet – men Carina kan inte vara med på releasen eftersom hon är i Grekland, ombord på Gula båtarna.

För bara några veckor sedan befann sig Carina Bergfeldt i södra USA för att rapportera inifrån Ku Klux Klan. I våras kom hennes uppmärksammade reportagebok från death row: Sju dagar kvar att leva. Inspiration till Fotografiet fick hon när hon var i Indien för att rapportera om flera gruppvåldtäkter mot kvinnor.

– Jag ser ju så mycket elände i verkliga livet som bara pågår och pågår, men i mina deckare kan jag i alla fall se till att de drabbade kvinnorna får både hämnd och upprättelse, vilket sällan sker i verkligheten, säger Carina Bergfeldt.

Fotografiet är den fristående uppföljaren till Fadersmord (2012) som har sålt i över 50 000 exemplar och översatts till 13 språk. Fotografiet utspelar sig i Skaraborg och är en plågsamt dokumentär skildring av sexuellt våld och den skam det medför.

Carina Bergfeldt vann Stora Journalistpriset 2012 och utsågs till Årets stilist 2013. Om att missa releasen av sin nya bok säger hon:

– Min releasefest kan vänta. Det kan inte flyktingarna. I morse plockade vi upp 11 människor ur havet. Förra veckan räddades 46 personer. Jag är otroligt hedrad över att få vara del av det här arbetet.


Pressmeddelande från: Bookmark Förlag