Söndag 25 oktober 2015


S-riksdagsledamöter från Västsverige på besök hos Dafgårds i Källby här studerar de Pizzatillverkningen

S-riksdagsledamöter hos Dafgårds

Dafgårds i Källby fick på fredagen besök av en grupp socialdemokratiska riksdagsledamöter från hela Västsverige.
- Livsmedelsindustrin är viktig för vår del av landet. Nu fick vi höra Dafgårds syn på hur det är att driva ett livsmedelsföretag i tuff internationell konkurrens, säger Monica Green, riksdagsledamot med rötterna i Hällekis.

Det var Magnus, Carl och Ulf Dafgård som presenterade företaget för riksdagsdelegationen och gav reflektioner över svensk livsmedelsindustri konkurrensförmåga. De berättade också om företagets historia och dess framtidsplaner.

Viktiga kontakter

Som riksdagsledamot är man ute på många besök i olika verksamheter.
- Det är en fördel att möta människor på deras hemmaplan, säger Monica Green. Det blir annorlunda då vi kan vara ute i den konkreta verksamheten. Därför försöker vi boka in så många besök som möjligt på ett år. Idag kunde vi dessutom få information som vi kan ha nytta av i arbetet med att ta fram den livsmedelsstrategi som regeringen initierat.

Även på Dafgårds blev det besök ute i verksamheten på såväl pizza tillverkning, bageriet och det nya fryshuset. Ulrika Karlsson och Marita Lantz, från fackförbundet Livs, fanns med under dagen och kunde ge fackets syn.

Ny i Riksdagen

Ida Ekeroth från Mariestad är tillfällig Riksdagsledamot under Erik Ezelius föräldraledighet.
- Det är många nya spännande intryck som ny Riksdagsledamot, säger Ida och fortsätter - Då är det väldigt kul och intressant att få göra arbetsplats i sin hembygd Skaraborg.

En turné

Under oktober månad har de västsvenska s-riksdagsledamöter varit på en liten turné runt om i regionen.
- Vi gör ofta besök i vår egen valkrets. Nu har vi haft möjligheten att också göra besök i Halland, Norra Älvsborg och Göteborg, berättar Patrik Björck, ledamot från Falköping. Idag var det Skaraborgs tur att vara värd och då valde vi livsmedelsindustri och företagande på landsbygd som tema. Vi fortsätter dagen på Falbygden, där vi ska besöka tre olika verksamheter.