Måndag 19 oktober 2015

Café Baltzar i Sjötorp utsett till Årets Längs Göta kanalföretag

För sjunde året i rad delas priset för årets Längs Göta kanalföretag ut. Utmärkelsen går i år till Café Baltzar i Sjötorp. De har gjort en fantastisk resa och är idag ett stabilt företag med en bred verksamhet kring kanalen.

Idag samlades 50 företagare från företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal i Borensberg. Under mötet delades utmärkelsen Årets Längs Göta kanalföretag ut, vilket syftar till att uppmärksamma och belöna ett framgångsrikt företag längs Göta kanal.

Årets Längs Göta kanalföretaget har funnits sen 2010 då Monica drev en liten klädbutik, och under åren så har en stabil verksamhet med många områden vuxit fram. Idag driver man café med både fika och lunch, en butik med kläder och heminredning, ställplats, gästhamn, båtuppläggning och det lilla kanalmuseet i övervåningen på huset.

– Vilken jätteöverraskning! Det är en ynnest att få en sån här utmärkelse, speciellt med alla de andra starka företag som är med i nätverket, säger Monica och Peter Lindgren, ägare av Café Baltzar.

- Göta kanal har som besöksmål utvecklats starkt, det är många företag som bidrar till utvecklingen och därför känns det extra kul att varje år få utse Årets Längs Göta kanalföretag och få uppmärksamma en företagare lite extra, säger Anna Meyer, Marknads- och Informationschef på Göta kanalbolag.

Motiveringen för utmärkelsen lyder:

”På kort tid har Monica och Peter Lindgren byggt upp en stabil och lönsam verksamhet som är öppen större delen av året. Med stort engagemang och kraft driver de café, butik, ställplats, gästhamn, båtuppläggning samt kanalmuseum. De samverkar med flera andra företag och föreningar längs kanalen och deltar aktivt i nätverket. Vi är stolta över att ha dem som ambassadörer för besöksmålet Göta kanal.”

Nätverket Officiell Partner Göta kanal består av 45 företag som verkar i besöksmålet Göta kanal. Medlemmarna i nätverket samt kommunerna längs Göta kanal har kunnat nominera företag till utmärkelsen och vinnaren har röstats fram av en jury som bestått av representanter från turismnäringen i Västergötland och Östergötland, förra årets vinnare och en representant från AB Göta kanalbolag.

Tidigare vinnare

2014 Söderköpings Camping och Vandrarhem
2013 Hajstorps Slusscafe & Vandrarhem
2012 Kapten Bille’s, Norsholm
2011 Norrqvarn Hotell & Konferens
2010 Göta Travel Center, Borensberg
2009 Sjötorps Upplevelsecenter


Pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag