Måndag 12 oktober 2015

Äntligen Skövde för Jula

Den 15 oktober slår Jula upp portarna till det nya varuhuset i Skövde.

Det blir varuhus nummer 45 i Sverige (83:e totalt).

- Äntligen öppnar vi i Skövde! Det känns bra att komma närmare kunderna i och kring Skaraborgs största stad. Skaraborg är Julas hemmaplan och våra medarbetare kommer från hela regionen, vi satsar stort på hembygden. Vi har nu invigt den sista etappen av vårt centrallager i Skara och nu öppnar vi en helt ny anläggning med ett nytt Julavaruhus i Skövde, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

- Vi tror mycket på Skövde, en ort som utvecklas snabbt och växer som handelsstad. Med varuhuset i Skövde kommer vi närmare våra kunder i Östra Skaraborg. Stallsiken är redan idag ett av Skaraborgs största handelsområden och med vår etablering stärks positionen ytterligare, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Hösten är intensiv för Jula med tre varuhusöppningar på den svenska marknaden, Helsingborg, Norrtälje och Skövde.

- Skaraborg är viktigt för Jula, här finns både huvudkontor och centrallager och här etablerades det första Julavaruhuset redan 1985. Ett nytt stort konceptvaruhus i Skövde, nära vårt huvudkontor, ger nya utvecklingsmöjligheter med bra synergier och det stärker Jula som en attraktiv arbetsgivare i regionen, säger Joachim Frykberg.

Totalt anställs cirka 25 nya Julamedarbetare vid det nya varuhuset i Skövde.

Fortsatt utveckling av Stallsiken

Det är Julasfärens fastighetsbolag G & K Blanks Fastigheter AB som byggt den nya anläggningen på Stallsikens handelsområde. Huset är cirka 10 500 kvadratmeter stort och Jula tar upp cirka en tredjedel, Willys och Elgiganten hyr in sig på den övriga ytan. På fastigheten finns cirka 480 parkeringsplatser. G & K Blanks Fastigheter AB planerar redan nu för fortsatt utbyggnad av handelsområdet.

- Planering av etapp två är påbörjad och det handlar om ett handelshus som ska bli cirka 8 500 kvadratmeter. Intresset är stort och har givetvis ökat i och med den pågående byggnationen och med de kända varumärken som vi etablerar tillsammans med i etapp ett. Vi har stora förhoppningar om att kunna fullfölja etablering av handelsplatsen på Stallsiken. Om allt faller på plats kan det bli start redan under 2016 med nästa etapp, säger Karl-Johan Blank.


Pressmeddelande från: Jula