Torsdag 10 september 2015

Karl-Gustav är först ut i höstens berättaraftnar på Berget!

På tisdag den 15 september är Karl-Gustav Andersson först ut bland de personer som berättar och delar med sig om vår lokalhistoria. Temat för kvällen är "Götene Folkets Park genom tiderna". Karl-Gustav Andersson var aktiv under många år i parken och många är minnena från en tid då Folkets Parker runt om i Sverige hörde till de viktigaste musikscenerna, då de stora artister kom ut även till små orter runt om i Sverige. Säkert finns det många i publiken som besökt Götene Parken genom åren och som kan bidra med egna berättelser. Karl-Gustav kommer att också att visa bilder och ha med sig affischer.

Tisdagen den 20 oktober berättar Graciela Arancibia Garcia på temat "Nya kulturmöten - från Chile till Sverige". Då kommer hon att berätta om anpassning och kulturmöten när hon kom till Sverige.

Avslutningsvis den 17 november blir temat "Från kåldolmar till Bake-off på Dafgårds" då Stig Matiasson berättar om sitt 40-åriga arbetsliv på Dafgårds. Det är en epok då väldigt mycket hänt inom livsmedelsindustrin i allmänhet, och på Dafgårds i synnerhet.

Berättaraftnarna äger rum på Berget på Götene äldrecenter, och givetvis är det öppet för alla.