Lördag 5 september 2015

Auktion och loppis på Hellehof

Idag var det dags för Hällekis IF:s årliga auktion och loppis på idrottsplatsen Hellehof i Hällekis. Under tidigare år så har auktionen hållits i slutet av juli månad men i år hade man fått in alldeles för lite saker och föreningen beslutade sig för att skjuta upp auktionen en dryg månad.

Man gick ut med en uppmaning till de boende i området att söka igenom sina utrymmen ifall man kunde hitta något att bidra med. Auktionen är en väldigt viktig inkomstkälla för föreningen och under många år har den gett ett bra bidrag till föreningskassan.När det så var dags för auktion idag så hade man trotts allt fått ihop en hel del auktionsgods, loppisen dignade av prylar och där flockades folk för att leta fynd när den startade klockan ett, en timme senare påbörjades själva auktionen.

Så här sent på säsongen är risken större för ostadigare väder, men trots tunga moln och en del regn så var dagens begivenhet relativt välbesökt. För att skydda känsligt auktionsgods hade föreningen köpt in ett antal "partytält" då man räknade med sämre väder, vilka kom väl till pass denna dag.För de som blev småsugna under dagen så hölls kiosken öppen och det fanns även en grill igång med korv och hamburgare.