Fredag 4 september 2015

Skövde i Ålborg – marknadsförde Skövde som vinterort

I fredags, samtidigt som Matfestivalen gick av stapeln på hemmaplan deltog Next Skövde, genom Lotta Stigsdotter, Billingens Fritidsområde Ek.för i en vintermässa i Ålborg Danmark tillsammans med fler vinteranläggningar bland annat Falköping, Ulricehamn, Kläppen, Stöten och Idre Fjäll.

Eventet är en del av ett större kampanjsamarbete med Visit Sweden och Turistrådet Västsverige för att profilera vintern i Sverige mot danskarna.

Skövde har i flera år jobbat med att förstärka vintersäsongen och Vasaloppscentret. Men det är för första gången som Skövde valt att gå med i Visit Swedens vinterkampanj för att lyfta Skövde som vinterskidort utomlands.

- Vi har fördelen i Skövde att erbjuda danskarna närheten till snö, Billingens Vasaloppscenter finns bara två timmar med bil från Göteborg. Intresset för alpint och framförallt längdskidåkning växer i Danmark, tack vare den danske kronprinsen Frederik som deltagit i flera Vasalopp.

Många besökare var imponerade av mångfalden på Billingen med alla vintersporter, närhet till boende och äventyrsbadet, säger Lotta Stigsdotter som var på plats i Ålborg och pratade med de danska besökarna.Pressmeddelande från: Next Skövde