Fredag 21 augusti 2015

Hundratals deltagare när Veteranmarschen avslutas i Stockholm i morgon

Imorgon lördag går den sista etappen i årets Veteranmarsch – och den kommer verkligen märkas. Över 100 personer väntas då vandra tillsammans från Kungsängen genom Stockholm för att landa på Norrmalmstorg klockan 16.30. Tillsammans vill de hedra Sveriges alla civila och militära veteraner.

– Det kommer vara en sån energikick att få vara så många och tåga genom Stockholm. Just där och då tror jag inte att det kommer kännas det minsta att vi redan gått nästan 30 mil, säger Lars-Göran Nyholm, initiativtagare till Veteranmarschen.

Uppmärksammar veteraner och anhöriga

Veteranmarschen arrangeras av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, SVF, varje sommar. Syftet är att uppmärksamma Sveriges alla civila och militära veteraner och deras anhöriga. Veteranerna har med sig många kompetenser och egenskaper som kan nyttjas betydligt bättre i samhället, istället för att glömmas bort.

30 mil till fots genom Mälardalen

Årets upplaga av Veteranmarschen började i Örebro den 14 augusti och har på nio dagar gått 30 mil genom Mälardalen. På marschens avslutande etapp i morgon – från Livgardet på Kungsängen till Norrmalmstorg – väntas deltagarantalet slå rekord. Redan är nästan 100 föranmälda men vem som helst får gå med marschen, oavsett om man är anmäld eller inte.

16.00 avgår Veteranmarschen från Kungsbron och går via Kungsgatan, Sveavägen och Hamngatan till Norrmalmstorg, dit man väntas anlända ca 16.30. På Norrmalmstorg anordnas då den ceremoni och avslutning av Veteranmarschen 2015. Alla är välkomna att delta i marschen eller i ceremonin, helt utan kostnad.Pressmeddelande från: Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna