Måndag 3 augusti 2015

Tangoprogram till Våfflor i Holmestad

Dragspelaren och sångaren Frank Senftleben från München, bjuder på tangomusik under onsdagens Våffelkväll i Holmestad Bygdegård. Tillsammans med Leif Olsson presenterar han musik från Argentina, tangons hemland nummer ett, och Finland, bl a. Frank Senftleben gav nyligen programmet i München, med stor framgång, bland annat skrev Süddeutsche Zeitung en stor lovordande recension. Det är en av Tysklands ledande dagstidningar.

Tidigare har han tillsammans med Leif Olsson gett ett Charles Trenetprogram, i bygdegården. Förra året sjöng Frank Senftleben Wienerlieder i Skara.

Denna gång kommer de också att tala om en brorson till Gunnar Wennerberg, Brynolf Wennerberg, bördig från Lidköping. Han var en av Tysklands ledande affischkonstnärer i början av 1900-talet. Publiken kommer att få se några av bilderna, från en aktuell utställning i München.

Frank Senftleben är ordförande i den stora tysk-svenska föreningen i München, och ger tillsammans med hustrun Maria, född i Lidköping, ut föreningens tidskrift på svenska o tyska.

För tre år sedan inbjöds Leif Olsson att läsa Tomas Tranströmers dikter för den tysk-svenska föreningen i München. Frank Senftleben stod för arrangemanget.

Ett unikt tillfälle att se hans bilder, en premiär. Detta är första gången några av Rudolf Wennerbergs bilder presenteras på detta sätt i Sverige. Han föddes på Kålland. fick en gedigen konstutbildning, och bodde sedan i Tyskland. "Förhoppningen är att vi kan arrangera en utställning nästa år av hans verk", säger Leif Olsson.