Fredag 31 juli 2015

Sommarmusik på Solbacken i Götene

Kulturen bjuder in till musikkvällar på Solbacken i Götene, två onsdagar i rad med start den 5 augusti.

Först ut är folkmusikerna från Bokenäsets Ådra. Det är en kultur- och musikförening från Bohuslän som sjunger, spelar, och underhåller sin publik med folkmusik och visor och berättelser från vårt grannlandskap i väster. En av gruppens medlemmar är Kennet Dahlbris som bor i kommunen.

Den andra kvällen kommer Eva Ekhagen och Roy Sällström samt Hugo Ljungkvist och framför ett varierat program med visor, schlagers och pop. Hällekisduon Eva och Roy är ju väl kända för publiken och behöver nog ingen närmare presentation. Hugo Ljungkvist är en ung musiktalang från Götene som sjunger och spelar gitarr men som redan hunnit framträda en del. Till hösten börjar han åttonde klass på Dalängsskolans musikprofil.

"Det har kommit flera önskemål under åren att det ska ordnas med underhållning inne i Götene under sommaren, och nu blir det äntligen av" berättar Ann-Sofie Andersson, kultursamordnare på kommunen.

Förhoppningen är att det blir två trivsamma kvällar med visor och schlagers i den lummiga parken Solbacken som ligger bredvid Centrumhuset i Götene. Vi hoppas att det kan locka en bred publik, det är ju så fint i parken och barnen kan ju leka på lekplatsen samtidigt som föräldrarna lyssnar på musiken, fortsätter Ann-Sofie.
Publiken ombeds att ta med kaffekorgen, och gärna något att sitta på. Vid regn flyttas arrangemanget in i Centrumhuset.

Musikkvällarna arrangeras med stöd av Vuxenskolan, Götenebostäder och Jättadalens Fastigheter.

Pressmeddelande från: Götene kommun