Onsdag15 juli 2015

Succén Hjo Hamnfest - går av stapeln 16-17 juli

Succén Hjo Hamnfest fortsätter och går i år av stapeln 16-17 juli. Då brakar det loss i Hjo hamn och det vankas familjefest för alla åldrar och smaker. Det bjuds bland annat på explosivt framträdande med Bob Hund, pojkband i form av JTR och Skyscraper, ljuva toner av singer-song-writern Linnea Olsson, country med Tennessee Tears och svängigt dansband med Streaplers. Självklart uppträder även det Hjo-anknutna rockbandet Neverstore med arrangören Jacob Widén i spetsen, som senast kunde ses i årets Melodifestival.

Hjo Hamnfest utspelar sig i år på två scener; stora scenen placerad mitt på stora piren i Hjo Hamn plus en pubscen placerad på strömparterren vid södra piren. Under två dagar kommer de bjudas på gratis underhållning på dessa båda scener med en kavalkad av allt från Bob Hund, JTR, Skyscraper, Tennesse Tears, Linda Varg och Linnea Olsson till Streaplers, the Gloria Story och the Royal Concept. Givetvis kommer även rockbandet Neverstore själva att uppträda.

Först ut på hamnscenen under torsdagen är pojkbandet Skyscraper – Sveriges nya unga pojkband som medverkat i Lilla Melodifestivalen. Skyscraper följs av nästa pojkband, JTR, som slog igenom i austra­liensiska X Factor 2013 där de charmade TV-tittarna och den stenhårda juryn bestående av Ronan Keating, Dannii Minouge, Redfoo och Natalie Bassingthwaighte.

Linnea och cellon står på tur efter pojkbandsyran. Linnea Olsson har gjort sig ett namn som cellist och sångerska tillsammans med artister som Ane Brun, Frida Hyvönen och Peter Gabriel. I november ger hon sig återigen ut på turné med Gabriel. Nu är Linnea Olssons aktuell med sin andra platta Breaking and Shaking som är uppföljaren till debuten Ah!

På hamnscenen avslutas sedan torsdagskvällen med alternativ indierock. The Royal Concept är popgruppen med stor internationell karriär som är kända för sina låtar som flitigt använts i TV-serierna Glee och Greys Anatomi.

På pubscenen under torsdagskvällen spelar först Moderna Tider, som är Sveriges ”Gyllene Tider-show” nummer 1, följt av kvällens stora namn - dansbandet Streaplers som i 56 har producerat lika många plattor.

Även fredagen bjuder på en kavalkad av olika musikstilar. På pubscenen reflekterar Anton Pettersson, lokal sångare, över civilisationen och människan, följt av Mile, som bjuder på hårdrock med grymt sväng och Hunab Ku med eldshow med slagverksmusik.

På hamnscenen är Lukas Bjurström först ut. Lokal förmåga som spelar och sjunger egenskriven folk, country och blues under namnet ”The Living Stone”. Countryn lever sig kvar på scenen när Tennessee Tears tar över. En countryduo som precis spelat in sitt debutalbum i Nashville. Scenen gästas sedan av en rad artister. Linda Varg, som medverkat i både Popstars och Idol, nu tillbaka med den nyligen släppta singeln Russian Roulette och The Gloria Story, Skövdebandet som turnerat flitigt de senaste åren och som i vanlig ordning bjuder på glammig 70-talsrock.

Fredagskvällen avslutas sedan med Hamnfestens kanske största band – Bob Hund och Neverstore, med Hjo-bördige Jacob Widén i täten. Bob Hund är bandet som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen. Neverstore avrundar fredagskvällen och hamnfesten. Bandet som nu senast 2015 medverkat i Melodifestivalen med låten ”If I Was God For One Day”.

Under hamnfesten kommer det även bjudas på tivoli.

Bakom arrangemanget står Hjo kommun tillsammans med lokala sponsorer och volontärer.

Pressmeddelande från: Hjo kommun