Torsdag 9 juli 2015

Drömvinnaren av 159 miljoner funnen – var ovetande om mångmiljonvinsten

I lördags, den 4:e juli, vann en man i Järfälla, strax utanför Stockholm, Sveriges fjärde högsta vinst någonsin. Efter fyra dagars sökande kunde vinnaren, sent på onsdagskvällen, gratuleras till Drömvinsten på 159 838 152 kronor. Mannen som precis kommit hem från en resa i Norden var helt ovetandes och blev minst sagt omtumlad av vinstbeskedet:
– Det här är ofattbart och overkligt, jag blir helt nervös! säger han till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, som personligen ringer och gratulerar alla nyblivna miljonärer.

Vinnaren, som var i hemmet när han fick samtalet, började febrilt leta efter sitt spelkvitto när han började ana vart samtalet var på väg. Pierre började med att gratulera till vinsten för de sju rätta numren på Lotto och mannen var mer än nöjd med den vinstsumman. När han sedan fick höra hur hans två rätt på Joker förändrade vinstsumman radikalt, hade han svårt att ta in det:

– Jag måste sätta mig ned, jag måste andas…

När han satt sig ned fortsatte han:

– Jag blev jätteglad när du berättade att jag fått sju rätt på Lotto och vunnit över 600 000 kronor. Men när du nu säger att mina två rätt på Joker gör att vi talar om nästan 160 miljoner behöver jag samla mig. Det här vinstbeloppet behöver man tid för att greppa, det påverkar ju inte bara en själv utan hela familjen…

Länge stod han i valet och kvalet mellan att spela V75 eller Lotto, men bestämde sig i sista stund och resten är historia:

– Du ska veta att jag inte hade bestämt mig för om jag skulle spela V75 eller Lotto med Joker när jag var på väg till spelbutiken här i Järfälla. Efter att jag funderat ett tag bestämde jag mig för Lotto och det beslutet är man inte missnöjd med direkt, säger Drömvinnaren, som lämnade in Lotto med Joker för en insats av 100 kronor, och skrattar.

Beslutet förändrar allt, resten av livet är nu ekonomiskt säkrat:

– Jag blir nervös när jag tänker på hur stor summa vi talar om och vilken förändring den bidrar med för egen del också.

– Tur att det är semestertider, för nu måste jag försöka skaffa en bild av både nuet och framtiden. För en man i 55-årsåldern betyder en sådan här vinst att resten av livet är säkrat ekonomiskt. Dessutom kommer ju familjen få ekonomiskt stöd genom livet, vilket känns underbart!

– Det enda jag vet bestämt är att jag köper en ny klocka till mig själv, för min gamla har krånglat en tid nu. Men det blir ingen jätteexklusiv sak utan ett bra märke som håller räcker för mig! Skrattar han glatt.

För Drömvinnaren, som önskar vara anonym, väntar nu ett besök på Svenska Spel där han ska få skriva på sin vinstcheck och samtidigt erbjudas ekonomisk rådgivning.

Rätt rad på Lotto: 1, 4, 11, 19, 25, 26, 31 Rätt rad på Joker: 9, 5, 6, 8, 3, 5, 7

Spelet som gav Drömvinsten lämnades in på Riddarspelet i Järfälla.

Pressmeddelande från: Svenska Spel