Tisdag 23 juni 2015

Sommarmusik på Falkängen

Nu är det snart dags för de populära musikkvällarna på Falkängen i Hällekis. Under alla onsdagar i juli bjuds det på musikalisk underhållning från utescenen vid dansbanan bakom Kaffestugan.

Det blir som vanligt en blandning av olika stilar och inriktningar, men allt med samma gemytliga och trivsamma atmosfär både på scen och hos publiken. Att sitta besöka sommarmusiken och njuta i gröngräset har för många blivit en given tradition och lockar såklart även turister.

Först ut i år, onsdagen den 1 juli, är Hällekis egen musikalartist Karolina Engelbrektsson som bjuder på "sånger från Andra långgatan i Göteborg till Broadway". Det blir en härlig blandning av soul, jazz, hennes egna svenska favoriter och så självklart musikal. För kvällen ackompanjerad av artisten och sångpedagogen Nina Kejnell.

Veckan därpå återknyts bekantskapen med Halvfranska Hottkvintetten. Det glada band från Falköping gillar att släppa loss på scen. Framför allt är bandet ett showband som fortfarande förgyller allehanda tillställningar med både egna showlåtar och dansant 60- och 70-talsmusik.

Den 15 juli bjuder Jonny Bergman och Roger Sand från Tidaholm på lite Beatles och en hel del Gasoline. Vem älskar inte deras hits med bland annat "Hva gør vi nu, lille du" och "This is my life".

Älvestam/Östling band kommer den 22 juli. Duon är "allätare" när det gäller musik, men har sina musikaliska rötter i 60-talet som färgar av sig i lite rockigare och bluesigare tongångar på repertoaren. Hög igenkänningsfaktor utlovas. Musiken är ofta förknippad med minnen och olika upplevelser kopplade till olika skeden i livet och det delar de med sig av mellan låtarna och det kan även smyga sig in en och annan historia från Göteborg.

Ett långväga besök avslutar sommarmusik på Falkängen! The Orange Circus Band är ett amerikanskt/engelskt band, med inriktning på country och Americana-musik, som har förälskat sig i den svenska sommaren. Det blir en musikstund då alla bjuds in att stampa takten!

Sommarmusik på Falkängen är ett samarrangemang mellan Falkängens vandrarhem och konferens, hantverkarna på Falkängen, Coop Hällekis och Götene kommun, och med stöd av Paroc.