Måndag 22 juni 2015

Vem blir Sveriges bästa trädfotograf?

Vi-skogen drar i dag igång jakten på Sveriges bästa trädbild. Fototävlingen, som hålls för tredje året, har tidigare lockat hundratals fotografer från hela landet att göra upp om titeln Årets trädfotograf.

Bidrag till tävlingen välkomnas fram till den 17 augusti. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår naturfotografen Christoffer Collins, som har över en miljon följare på Instagram, Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och den kenyanske fotografen Amunga Eshuchi.

– Tidigare år har vi sett många fantastiska bilder på just träd, men i år hoppas jag att även människorna får ta plats i motiven. I Vi-skogen ger träden mat, mediciner och skydd mot torka och oväder. Nu hoppas jag att vi får se vad träden betyder för oss i Sverige, säger Anneli Rogeman, vd på Vi-skogen.

Deltar gör man genom att skicka in bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2015 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:

1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se
2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden2015 och #viskogen

Läs mer om tävlingen på www.viskogen.se

Pressmeddelande från: Vi-skogen