Lördag 13 juni 2015

Polisen har hittat en avliden person i kväll

07:02

De tre personer som Polisen hämtade in i går kväll till förhör har nu två anhållits misstänkta för mord och den tredje för skyddande av brottsling.

00:40

Polisen kan inte gå in på dödsorsaken i nuläget utan skall genomföra en teknisk undersökning under natten

00:37

Vid lunchtid i morgon beräknar polisen kunna lämna mer informationen angående kvällens dramatiska händelser.

00:25

Polisen säger att man har hittat en avliden person under kvällen, hittats i det aktuella sökområdet, med största sannolikhet är det Lisa Holm.

23:40

Polisens pressträff i Källby har senarelagts till 00.15

23:24

En byggnad bredvid ladan där Lisas handske hittades har nu spärrats av, enligt SLA, den har inte tidigare varit avspärrad.

23:20

På Aftonbladets bilder ser det ut som om det är Martorp gård som nu spärrats av.

https://twitter.com/oskar_forsberg/status/609459588228902914

22:38
Polisen har brutit upp dörren till en större byggnad ca 1 km från platsen där Lisa försvann, fler Poliser anländer hela tiden enligt Aftonbladet.

22:14
Polisen skall hålla ett extra pressmöte klockan 23.30.

22:07 Uppdatering från Polisens hemsida

Under sena eftermiddagen har ytterligare fynd gjorts i ett sökområde.

I samband med detta har tre personer hämtats till förhör.
Under tiden som dessa hörs kommer fynden att undersökas mer ingående.

Under tiden fortgår arbetet med att söka vidare i det utökade sökområdet.

22:00
De omhändertagnas bostad håller nu på att genomsökas.

21:58

Polisen spärrar nu av Blombergs Säteri, uppger P4 Skaraborg.

21:54

De personer som hämtats in av Polisen till förhör har gjorts med anledning av ett fynd som gjordes under eftermiddagen. Ett stort område norr om kaféet har spärrats av och genomsökts av hundar.

20:19

Tre personer, har frihetsberövats av Polisen i ett gammalt hus i Blomberg, strax söder om Blombergs herrgård, området har spärrats av, meddelar just nu Expressen som var på plats med en reporter och filmade händelsen. Om detta har något samband med försvinnandet är ännu oklart.

http://www.expressen.se/gt/hundpatruller-soker-igenom-skogsomrade/

20:16

En helikopter från Kustbevakningen har sökt av Vänerns stränder under dagen. I helgen kommer 50-60 poliser, hundpatruller och hästar att fortsätta med sökandet efter den försvunna Lisa Holm.

18:38

Missing People har nu ca 450 personer igång men sökning, även sex ryttare och två hundteam. Händer inget avgörande under fredagen så fortsätter man sökandet hela helgen. Förutom fyndet på förmiddagen så har inga ytterligare fynd gjorts gjorts under fredagen, än så länge.

17:35

Missing People söker just nu i dikeskanterna strax norr om Källby.

14:08 Så här skriver Polisen i sin senaste uppdatering på hemsidan:

Idag har sökområdet utvidgats till en radie av fem kilometer, utifrån cafét. I morse gjordes ett nytt fynd inom sökområdet. Fyndet tillhör Lisa Holm med största sannolikhet.

Polisen jobbar med att kartlägga alla personer som besökte cafét på söndagseftermiddagen och kvällen. Polisen tror sig veta att det var ett hundratals personer på besök som vi gärna vill komma i kontakt med. De som vi ännu inte varit i kontakt med får gärna ta kontakt med polisen.

Polisen har sedan starten haft ett hundratal förhör och det har inkommit cirka 700 tips fram till igår som bearbetas. En grupp poliser jobbar med tipsflödet, samt gör värderingar och prioteringar. Alla tipslämnare kommer att bli uppringda beroende på var i prioteringsordningen tipset hamnar. En del tips handlar om personer och de som är kontrollerade är avförda från utredningen. En grupp poliser jobbar med att undersöka tips om ödehus, jordkällare och brunnar i området. Platserna lokaliseras och undersöks.

Igår startade vi arbete med dörrknackning i områdena Källby, Husby och Blomberg. Polisen gör en kartläggning av vem och vilka personer som bor i området och samtidigt frågar om iakttagelser.


14:06

GP skriver att försvinnandet kan ha samband med faderns arbete.

13:59

Lisa Holm har nu även blivit internationellt efterlyst via Interpol.cats.jpg

13:58

En stor gödselbrunn bakom ladan i Blomberg har pumpats ur för att se om något kan finnas där på botten.

11:33

Det nya fyndet har troligen tillhört Lisa och har gjorts i ett tidigare sökområdet.

11:06

Kustbevakningen skall söka av Vänerstranden mellan Hällekis och Blomberg. Polisen har även nu en liten båt för att söka i vattendrag i det utökade sökområdet.

10:48

Ett nytt fynd har gjorts för en timme sedan rapporterar SLA. Vad det är och vem som gjort fyndet är ännu inte känt.

10:11

Polisen utökar nu sökområdet till 5 km vilket innebär större delen av Kinnekulle och man kommer att lägga mer resurser på att söka igenom vägar som är farbara.

10:07

Polisen har under natten genomsökt vägar i området med bil, nu övergår man till att finsöka olika områden med alla reseurser som står till förfogande. Finns uppgift om att det var hela 1300 personer med och sökte under gårdagen med Missin People.

10:01

De fynd man gjort på olika platser i terrängen kan vara ett sätt av en gärningsman att skapa förvirring, skriver Expressen, efter att ha pratat med en polis. På så sätt skulle en gärningsman kunna vinna tid och låsa upp resurser i fel område.

07:51

Polisen har mellan 50-60 man på plats i sökandet, hundpatruller, ridande poliser, helikopter, utredare och tekniker. Man får även hjälp av gärningsmannaprofilgruppen, it-enheten och poliser från gamla rikskrim.

07:34

Klockan 09.00 börjar Missing People dagens sökande, man kan ansluta när som helst under dagen och samlingsplats är vid reningsverket en liten bit från Dafgårds Industri område. Possavägen Källby. Igår deltog ca 1100 personer kanske blir det ännu fler nu i helgen.

07:29

Polisen har nu börjat med att söka igenom alla hus mellan Källby och Husaby.

07:29

Polisen har hört över 100 personer angående Lisa Holms försvinnande men ännu finns ingen som delgivits misstanke om brott.

07:19

Så här skrev Polisen på sin hemsida i går kväll:

Lisa Holm som försvann i söndags är ännu inte återfunnen.

Sökandet kommer att fortsätta så länga vi har dagsljus. Dörrknackning har skett i området, tips fortsätter att komma in, tekniker arbetar vidare och annan polispersonal arbetar med inre spaning. I morgon bitti återupptas sökandet.

Ingen är i nuläget misstänkt för brott eller frihetsberövad.

07:13

HällekisKuriren kommer nu att använda sig av denna liveblogg för att förmedla den senaste informationen gällande sökandet efter försvunna Lisa Holm.Torsdag kväll: Sökandet efter den försvunna Lisa Holm har under dagen fortsatt i oförminskad styrka och särskilt i det område ca 1 km söder om kaféet. Ett nytt fynd av en personlig tillhörighet hittades under eftermiddagen på en ny plats på Kinnekulle, området spärrades av. En person som polisen varit intresserad av i samband med försvinnandet har nu avförts från utredningen. Det fynd som igår hittades vid Medelplana kyrka skall inte har något med försvinnandet att göra. Under kvällen har hundpatruller sök av stranden vid Blombergs hamn. Den pågående sökinsatsen är den största hittills för Missing People i Sverige, under torsdagen deltog ca 1100 personer i sökandet.

Torsdag fm: Polisen kommer under dagen att söka igenom ett 10 000 m2 stort område. Missing People hade redan på morgonen flera hundra sökande i arbete. På onsdagskvällen hittade Missing People flera nya fynd vid Medelplana kyrka. Det skall även ha hittats ett kassakvitto från en butik i Skövde på samma plats där handsken hittades tidigare och nu är åter den ladan avspärrad. Kustbevakningen sökte i går av Vänerns stränder med båt.

Onsdag kväll: Under eftermiddagen har Polisen och Missing People gjort nya fynd i anslutning till det avspärrade området söder om Blombergs säteri, föremål som helt klarlagt tillhör den försvunna Lisa Holm. Under kvällen har man även släppt in Missing People på delar av det avspärrade området för att söka. Det har varit en enormt stor uppslutning på personer som vill hjälpa Missing People i sökandet under dagen, hela 900 personer, kan vara ett rekord i deras verksamhet. Polisen håller även koll på en person som tidigare varit dömd för bl.a. ofredande och har figurerat mycket på nätet det senaste i samband med tips om flickans försvinnande.

Onsdag fm. Förutom en helikopter som nu finns på plats och deltar i sökandet efter försvunna Lisa Holm i det område där man i går gjorde vissa fynd kommer även polisen att sätta in två hästar. Under eftermiddagen kommer troligen även Missing people att sättas in i sökandet. Polisen har upprättat en ledningsplats vid Källby idrottsplats.

Onsdag. Ett större område skall nu sökas igenom efter försvunna Lisa Holm, för att klara av detta kommer polisen att kalla in ytterligare 10-20 hundpatruller.

Under tisdagen har polisen gått ut med namn och bild på den försvunna flickan, 17-åriga Lisa Holm hemmahörande i Skövde. I eftermiddag/kväll har man även funnit ett iPhonefodral och delar av en mobiltelefon i ett område ca 1 km söder om Café på Klostret i Blomberg.

Polisens kortfattad bakgrundsbeskrivning:

Söndagen den 7 juni ca kl 18.25 skickade den nu försvunna flickan ett sms till föräldrarna om att hon skulle påbörja sin hemfärd på moped. Normalt tar denna färd ca 50 minuter. När denna tid förflutet och ytterligare 30 minuter börjar föräldrarna bli oroliga. Pappan sätter sig i bilen och åker motsatt riktning, flickans färdväg för att söka efter sin dotter.

Pappan kör hela vägen till den arbetsplats som flicka skulle ha lämnat tidigare, ett café. Pappan finner då flickans moped parkerad på platsen och tändningsnyckeln sitter i tändniningslåset. Mopeden var i övrigt utan skador. Efter försvinnadet har man försök att pejla den mobil som flickan hade, sökt med hjälp av hundar i närområdet och även använt helikopter. Närsök har gjorts i det område där man fått signal av telefonen men inga fynd har gjorts.

En handske har hittats som man via föräldrarna kan konstatera att den tillhör den försvunna flickan. Handsken hittades i en närbelägen lada. Handsken har skickats för DNA analys.

Larmet om flickans försvinnade når polisen kl 22.00. Polisen rubricerade ärendet inledningsvis som olaga frihetsberövade men om inget nytt till kommer så kommer rubriceringen att övergå till människorov.

I övrigt har polisen för närvarande inga nya spår. Det kommer hela tiden in nya tips till polisen som man följer upp men inga av dessa har för närvarande lett några nya fynd

Sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan som under mystiska omständigetrar försvann från sin arbetsplats på Café på Klostret i Blomberg i söndags kväll är nu inne på tredje dagen.

Utöver en handske som eventuellt kan tillföra flickan har tydligen inga övrig avgörande fynd gjorts.

Idag under förmiddagen stoppade polisen passerande bilar i området kring kaféet och visar bilder på flickan för att se om man kunde få in några tips.

Under tisdagen söker polisen än en gång av området kring platsen där hon försvann för att försäkra sig om att man inte missat något, finns hon inte i närområdet är det stor risk för att hon kan vara långt borta.

Inget tyder på att flickan håller sig undan självmant utan polisen misstänker att hon blivit bortförd mot sin vilja och brottsrubriceringen är antingen olaga frihetsberövande eller människorov.

Flickan är 165 cm lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon hade vid försvinnandet på sig en rosavit Henry Lloyd jacka, svarta Adidasbyxor eller jeans. Om du sett eller har upplysningar om var flickan är ring polisen på 114 14.