Måndag 8 juni 2015

Surfa fritt i Skövde City

I Skövde City på Hertig Johans torg, Rådhusgatan, Hertig Johans gata och Storgatan kommer du snart att kunna surfa gratis.

I dagarna har Gustaf Wikblom som är Centrumledare för Skövde cityförening undertecknat ett avtal med Skövdeföretaget iP.1 networks AB.

Wikblom tycker att samarbetet med en lokal leverantör av bredbandstjänster känns extra roligt. Att utöka möjligheterna att nå Internet via Wifi i Skövde city ser han som en framtidssäkring och som en satsning för att exempelvis kunna attrahera större evenemang framöver. Det främjar både deltagare och besökare av evenemang om det finns tillgång till Internet på ett smidigt sätt. Att anlita iP.1 borgar för god kvalitet då de har lång erfarenhet av Wifi-installationer. De var bland annat först i Sverige med att installera Wifi i ett köpcentrum då de levererade trådlöst bredband till Commerce redan 2005.

Gustaf belyser också möjligheterna av marknadsföring för medlemmarna i Cityföreningen.

Detta ses som något positivt eftersom det hittills varit vanligast i köpcentrum och gallerior. Det visar att Skövde City ligger i framkant och har en stark framtidstro.

Allt fler stadskärnor i Sverige erbjuder gratis Wifi för att bli populära bland invånare, besökare och turister. För de flesta är Internet lika viktigt som el i väggen eller vatten i kranen.

Fritt Wifi är också en stor fördel för bland annat utländska turister som många gånger letar information via Internet och då vill slippa överraskas av höga mobilräkningar när de kommer hem. Med gratis Internet på många platser hålls kostnaderna för användandet nere.

Internet är också ett stort verktyg för att kunna arbeta och kommunicera idag. Med fritt Wifi blir det lättare att sätta sig på en allmän yta med sin dator och telefon och jobba. En bredare service ger ett högre mervärde för användaren.

På sikt tänker vi oss en större räckvidd för gratis Wifi säger Gustaf Wikblom. I takt med att centrumkärnan växer och expanderar ser vi att Internettjänsten växer tillsammans med Skövde City. Att en Cityförening ligger bakom ett sånt här beslut om fritt Wifi är relativt ovanligt. Oftare är det andra aktörer med intresse av centrumutveckling som ligger bakom sådana beslut.

Både iP.1 och Cityföreningen ser fram emot ett fortsatt samarbete i framtiden.

Och i sommar kommer du kunna sitta på någon av Skövde Citys alla uteserveringar och njuta av god mat och fika samtidigt som du surfar på Internet.

Pressmeddelande från: iP.1 AB