Måndag 8 juni 2015

Rekordförsök på Vätternrundan

I år firar Sveriges största varumärke inom motionscykel 50 år - Vätternrundan.

Under fem decennier har cyklister antagit utmaningen att cykla runt vår näst största sjö och numera är det cirka 20000 deltagare som väljer att cykla de 30 milen. På senare tid har det även växt fram ett intresse av att genomföra de 30 milen på rekordtid.

Jakten började egentligen på allvar när Team Cykelcity 2011 gjorde en stor satsning på att cykla de 30 milen under 7h. Det fanns cyklister som klarat detta tidigare, Fåglumbröderna cyklade på fantastiska 6:42, men då hade loppet en annan bansträckning och proffset Francesco Mosers team cyklade redan på 70-talet runt sjön på 6.23 - men då med hjälp av vinddraget bakom en bil.

Med sina 6.52 satte Team Cykelcity 2011 ett nytt officiellt rekord runt Vättern. Detta slogs redan 2012 av Team Ride of Hope med tiden 6:37.56. 2013 samlade sedan Mattias Reck ihop några av Sveriges starkaste cyklister och utmanade försöket. Det slogs och det nuvarande rekordet lyder 6:37:09.

I år satsar gruppen Bianchi-Tre Berg på att slå detta rekord. Tre Berg är ett stort nytt projekt inom Svensk cykel. Med en storsatsning på såväl ett nytt tävlings- och motionslopp som skapandet av Sveriges enda professionella cykellag för herrar, Team Tre Berg-Bianchi, har Tre Berg på kort tid etablerat sig och visat att man är en aktör som har kommit för att stanna.

Förutom Team Tre Berg-Bianchis tio cyklister består gruppen av ytterligare cirka 10 starka deltagare som alla är fast beslutna att genomföra de 30 milen snabbare än de 6:37.09 som tidigare gjorts.

Tre Berg är din nya cykelutmaning på klassisk mark! Den 6 September 2015 går det första Tre Berg - The Race av stapeln. Loppet körs som motionslopp och som elittävling, med gemensam start från Vilanområdet i Skara

Team Tre Berg-Bianchi är ett proffesionellt svenskt cykellag med säte i Skara. Tillsammans med General Manager Thomas Löfkvist och teamets 10 cyklister är målet att bli ett av Europas absolut bästa continentallag samt att skapa en ny plattform för svensk cykelsport.


Pressmeddelande från: Tre Berg