Tisdag 2 juni 2015

Windows 10 lanseras den 29 juli

Den 29 juli kommer Windows 10 till Sverige. Alla datorer och surfplattor som idag har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 kan kostnadsfritt uppgraderas till Windows 10 vid lansering. Redan idag går det att reservera sin kostnadsfria uppgradering.

Windows 10 är operativsystemet som hjälper dig att få mer gjort oavsett enhet och plats. Start-menyn är tillbaka och erbjuder snabb tillgång till dina favoritprogram, filer, appar och hemsidor. Användarupplevelsen i Windows 10 anpassar sig automatiskt för bästa användarupplevelse oavsett vilken enhet du använder och finns med på din Xbox, surfplatta, telefon och dator.

- Windows 10 bygger vidare på vår vision med Windows 8 och det känns fantastiskt att vi med start den 29 juli tillgängliggör operativsystemet för datorer och surfplattor. Windows 10 till andra enheter, som till exempel telefoner kommer att lanseras senare i år, säger Klas Hammar, affärsområdeschef för Windows och Surface.

Nya Windows 10 fungerar perfekt med 2-i-1-datorer och har en funktion som automatiskt känner av om det finns ett tangentbord inkopplat eller om det är lämpligast med pekskärmsläge. Och med Windows 10 förbättrar vi även spelupplevelsen med DirectX 12. När du uppgraderar till Windows 10 får du helt enkelt en bättre och smidigare användarupplevelse.

Med Windows 10 introduceras även vår nya app-plattform. Appar är universella och behöver alltså endast skrivas en gång, sedan kan appen rullas ut på olika typer av enheter och blir då automatiskt tillgänglig för alla Windows-användare.

Windows 10 är inte bara anpassat för den moderna användaren, det är även utvecklat för det moderna företaget. Flera företagskritiska funktioner finns nu integrerade direkt i operativsystemet. Bland annat företagsanpassade säkerhetsfunktioner som skyddar såväl identiteter som information oavsett var informationen lagras eller skickas.

Läs mer om Windows 10 och lanseringen den 29 juli på Windows-bloggen.

Pressmeddelande från: Microsoft