Tisdag 2 juni 2015


Götenes kommunledning hos Handlarn Källby. Från väster, Susanne Andersson, Åsa Karlsson, Åke Fransson, , Jerker Andersson-Liljestrand (med ryggen mot kameran), Lars Waldefeldt, Anders Månsson, Malin Ekelund och Thomas Lorentzon.

Kommunledningen besökte Handlarn Källby

Det var Malin Ekelund och Thomas Lorentzon som tog emot kommunledningen vid ett besök hos Handlarn i Källby.

För snart femtio år sedan startade Thomas far Yngve Lorentzon bilverkstad och Esso bensinförsäljning i Källby. Mycket har förändrat sig sedan starten. På bränslepumparna står det idag Din-X och verkstaden är ansluten till Mekonomen. Viktigt för Källbyborna är butiken Handlarn, som har ett förvånansvärt brett sortiment. Handlarn är Axfood Närlivs profil för mindre butiker. Det finns cirka 230 Handlarnbutiker i Sverige, som alla drivs av enskilda handlare. Butikerna inom kedjan har ett lokalt anpassat sortiment av märkesprodukter. Kampanjblad kommer ut sex gånger om året, med olika erbjudanden.

Butiken i Källby är öppen alla dagar året om, utom julafton och juldagen. En normaldag kommer det tre till fyrahundra kunder till butiken. I Källby fungerar butiken som en social mötesplats. Försäljningen av Svenska Spel och ATG har ökat. Här finns också receptfria mediciner, fiskekort, InfoPoint, post- och paketservice, kassagiro, uthyrning av släpvagnar med mera. Handlarn vill att kunderna ska hitta det de behöver i butiken och att de alltid ska känna sig välkomna.

I butiken finns sex anställda och i verkstaden två. Efter flera inbrott och brand i en frys har ägarna investerat i både ökad säkerhet och ny fräsch inredning av butiken.