Måndag 1 juni 2015


Svenskättlingen Mimi Magnuson från Malibu i USA och hennes partner Bruce Nelson blev Vasas 35:e miljonte besökare måndagen den 1 juni 2015. Båda fick en specialvisning av museichefen Magnus Olofson (till höger i bild)

Hon blev Vasas 35:e miljonte besökare

Svenskättlingen Mimi Magnuson från Malibu i USA blev den 35:e miljonte besökaren som kom för att se skeppet Vasa. Museichefen bjöd henne enligt traditionen på en specialvisning ombord.

Sedan Vasa visades upp för allmänheten första gången 1961 har besökare från jordens alla hörn kommit för att se det världsunika skeppet från 1600-talet. Idag klev så den 35:e miljonte besökaren in genom dörrarna. Det blev svenskättlingen Mimi Magnuson från Malibu i USA och hennes partner Bruce Nelson.

Båda två blev glatt överraskade när museichefen Magnus Olofsson kom fram och berättade nyheten för att sedan bjuda paret på en specialvisning ombord. Något som annars mest föräras kungligheter och statsrepresentanter.
– Jag är helt överväldigad och känner mig som dagens Vasaprinsessa. Detta är en sådan sak som bara händer en gång i livet, säger en upprymd Mimi Magnuson.

Hon och partnern förundrades över de intressanta träskulpturerna ombord och hur bevarat och välrestaurerat skeppet är trots fler hundra år på havets botten.
– Detta ska jag omedelbart dela på Facebook så att alla mina vänner där hemma får veta vad som har hänt. De kommer att önska att de var här, säger Mimi Magnuson med ett skratt.

Den 15 juni i år är det för övrigt 25 år sedan det nya Vasamuseet öppnades. Museet tillhör Statens maritima museer tillsammans med Sjöhistoriska museet och Marinmuseum.

Pressmeddelande från: Vasa Museet