Måndag 1 juni 2015

Invigning av Kattegattleden i Helsingborg

37 mil kustnära nästan bilfri turistled och första nationella cykelleden enligt Trafikverket. Det är ett stort och omfattande arbete som är i hamn när Kattegattleden invigs, och Helsingborg är start- och slutpunkt.

– De är ett väldigt långt arbete som äntligen är på plats. Nu kan vi erbjuda våra aktiva besökare och invånare en kvalitetsupplevelse och locka nya besökare till vår region, säger Emma Håkansson, turistchef i Helsingborgs stad.

Torsdag 4 juni startar en budkavle från Helsingborg och Göteborg klockan 08.00. Olika grupperingar cyklar stafett och möts upp vid den officiella invigningen i Halmstad 6 juni.

I Helsingborg är det samling klockan 07.45 den 4 juni på Kungstorget vid Knutpunkten. Anna Jähnke (M), ordförande i miljönämnden i Helsingborg, och Jens Möller, regiondirektör för Trafikverket Region Syd, håller tal. Sedan cyklar en samlad trupp till kommungränsen i Höganäs där nästa grupp tar vid.

Helsingborgs mobila turistbyrå finns på plats och säljer kartan över Kattegattleden. Trafikverket delar ut cykellampor.

Kattegattleden är en 37 mil lång, näst intill bilfri, cykelled med unikt havsnära läge. Cykelleden går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Leden bjuder på fantastiskt natur i vår vackra region. Längs vägen finns sevärdheter, lokala matställen och mängder med aktiviteter.

Pressmeddelande från: Helsingborg stad