Lördag 30 maj 2015

Scout vinner Guldbladet för bästa medlemstidning

Scout mottog igår kväll Guldbladets pris för bästa medlems-och organisationstidning. Motiveringen löd: "Med tydlig skärpa i uppdrag och målgruppens behov ser vi här en folkrörelse få nytt liv med hjälp av en tidning med mycket modernt tilltal. Äntligen alltid redo – igen”. Scouterna är idag en av Sveriges största barn och ungdomsorganisationer och engagerar varje vecka året om 63 000 medlemmar.

Scout är tidningen för alla scouter i Sverige. Tidningen vänder sig till scouter i alla åldrar, ledare och föräldrar. Tidningen kommer ut med tre nummer per år och har en upplaga på 70 000 exemplar. Scout produceras av Scouterna tillsammans med byrån Spoon, i arbetsgruppen ingår ett större redaktionsråd med Scouternas samverkansorganisationer, ideella och två ungdomsredaktörer.

– Att få ta emot Guldbladet gör oss som jobbar med Scout väldigt stolta. Det är ett bevis på att det vi gör är rätt för våra medlemmar och stärker vårt varumärke. I dagarna har vi också gett tidningen ett digitalt liv och kan mellan utgivningarna engagera våra läsare på nätet, säger Anna Nilsson, contentansvarig och chefredaktör på Scouterna.

– Scouterna är högst aktuella idag i samhället, här får barn, unga och vuxna mötas, utvecklas, uppleva äventyr och få med sig värderingar för livet. Vi är alltid redo – igen, säger Caroline Thunved, kommunikationschef på Scouterna.

Pressmeddelande från: Scouterna