Tisdag 26 maj 2015

Telia och Readly i samarbetsavtal

Från och med 1 juni erbjuder Telia sina mobilkunder att abonnera på svenska lästjänsten Readly. Readly erbjuder obegränsad läsning av välkända svenska och internationella magasin för 99 kronor i månaden helt utan bindningstid. Telia i Sverige blir därmed först ut att utnyttja det samarbetsavtal som tecknats mellan TeliaSonera-koncernen och Readly. Kunder som förnyar eller skaffar nytt mobilabonnemang hos Telia erbjuds Readly fritt i tre månader.

Avtalet som är skrivet på två år är ett koncernavtal mellan TeliaSonera och Readly. Avtalet är tillämpligt för alla de marknader där Teliasonera-koncernen har verksamhet. Sverige är först ut att lansera tjänsten.

Ett välkommet tillskott

Readly erbjuder fler än 1000 magasinstitlar och nästan 16 000 utgåvor för alla smaker och intressen vilket är flera gånger så många som finns i en normal tidningsbutik. Det är inte bara det senaste numret utan också tidigare nummer finns tillgängliga. Den som inte vill läsa direkt on-line kan ladda ner sina magasin och läsa i offlineläge. Kunden kan själv ställa in hur många utgåvor hen vill ha nedladdade samtidigt. Upp till fem enheter och fem olika användare kan använda ett abonnemang samtidigt.

– Telias ambition är att erbjuda sina kunder enkla, prisvärda och efterfrågade mobila tjänster. Readly blir ett välkommet tillskott som vi tror kommer att attrahera både nya och befintliga kunder, säger Sebastian Kåla, produktchef på Telia.

Tre månader fritt

I samband med att Telia drar igång årets stora sommarkampanj den 1 juni så erbjuds alla kunder som förnyar sitt - eller tecknar nytt - mobilabonnemang Readly fritt i tre månader. Vill kunden sedan behålla tjänsten kostar den 99 kronor per månad.

För företaget Readly med bara ett 40-tal anställda är avtalet med TeliaSonera ett genombrott.

– Det här är ett otroligt viktigt samarbete för oss. Vi har sett hur bra det fungerat för båda parter mellan TeliaSonera och Spotify och vi är otroligt glada och stolta att TeliaSonera valt att arbeta med oss, säger Per Hellberg, VD på Readly.

Readly finns för Android, iOS, RT (surfplattor) och Windows Phone 8.1 samt till läsplattan Kindle Fire HD och Kindle Fire HDX. Läs mer om Readly här!

Pressmeddelande från: Telia