Torsdag 21 maj 2015

Hurtigruten utökar sin närvaro i Antarktis för att möta den ökande efterfrågan på äventyrsresor

Kryssningsrederiet Hurtigruten - världsledande inom turism och äventyrsresor - kommer från och med vintern 2016 att utöka sin närvaro i Antarktis och i sydamerika när fartyget MS Midnatsol sätter segel mot jordens gömda platser. Upplev tusenåriga glaciärer, besök pingviner, paddla kajak mellan sälar och snorkla i isvatten.

Äventyren är bara några av många fantastiska upplevelser som besökarna kan uppleva när MS Midnatsol seglar från hemmahamnen, Punta Arenas i Chile och vidare mot de chilienska fjordarna, Kap Horn, Magellans sund och Antarktis. Ett internationellt expeditionsteam med mycket erfarenhet av resor i Antarktis och garanterar ett varierat och spännande innehåll såväl ombord på fartygen som vid utflyktsmålen.

—Vi är mycket starka inom den växande äventyrsmarknaden och är en tongivande, ansvarsfull aktör inom hållbar turism. Med MS Midnatsol närvaro i sydamerika och Antarktis möter vi den växande efterfrågan på aktiva, naturbaserade upplevelser ombord på våra fartyg, säger Hurtigrutens koncernchef, Daniel Skjeldam.

Turerna med MS Midnatsol är anpassade för att följa områdets djurliv, isförhållanden och den lokala kulturhistoriken. Den extrema natur- och äventyrsupplevelsen i Antarktis kombinerat med den sydamerikanska kulturen skapar en helt unik kryssningsmiljö. Genom val av segelrutter, landningsplatser och populärvetenskapliga föreläsningar ombord får resenärerna uppleva och utforska en kontinent som under lång tid varit ett paradis för äventyrare, forskare och jägare, utan att naturlivet påverkas.

Fortsätter att leta nya platser i Antarktis

Hurtigrutens erfarna expeditionsfartyg i Antarkis MS Fram, kryddar satsningen ytterligare. Skeppets besättning ska med utgångspunkt i Ushuaia, Argentina, söka efter nya platser i Antarktis som är otillgängliga för större grupper. Resenärernas naturupplevelser kommer genom skidåkning på glaciärer, tältövernattningar bland pingviner och längre utmanande kajakturer bli ännu mer extrema och unika.

— Vi skapar en tuffare Antarktis-produkt med MS Fram genom att utforska nya spännande områden som vi tidigare inte besökt, utifrån ett mer aktivitetsbaserat koncept. Samtidigt kan vi lova att resenärerna på MS Midnatsol kommer uppleva höjdpunkter som de aldrig glömmer. Spektakulära naturupplevelser med massiva isberg, höga glaciärer och ett rikt djurliv kommer prägla båda skeppens rutter i Antarktis, säger Daniel Skjeldam.

MS Midnatsol kommer från och med september 2016 till april 2017 genomföra 16 avgångar, varav 10 av dessa i Antarktis. MS Fram kommer under samma period genomföra nio avgångar till Antarktis. Nära 28 000 turister reste till Antarktis under 2013/2014-säsongen och marknaden för äventyrspräglade naturresor växer kraftigt.

Om du söker mer information om Hurtigruten eller för att boka en kryssning, vänligen gå in på www.hurtigruten.com/se/.

Pressmeddelande från: Hurtigruten