Onsdag 13 maj 2015

Vänerveckan - En händelserik vecka med Vänern i fokus

Vänerveckan 31 maj-7 juni är fylld med aktiviteter för såväl gammal som ung och pågår i alla 14 kommuner runt hela Vänern.

Vänerveckan, som nu arrangeras för tredje året i rad, är ett evenemang för hela familjen att uppmärksamma livet i och runt Sveriges största insjö. Syftet med Vänerveckan är "att skapa stolthet kring Vänern" och att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt. Under Vänerveckan har alla 14 kommuner runt Vänern samt en rad olika aktörer aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

- Vänern är en viktig del av vår tillväxt och vi vill genom denna vecka uppmärksamma dess tillgångar och visa vad sjön har att erbjuda. Genom att sprida kunskap om Vänern och få befolkningen engagerade kan vi ta hand om vår viktiga resurs bättre. Vi kommer satsa extra mycket på skolorna i år för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan - säger Elin Granath, projektledare för Vänerveckan.

- Det är roligt att se intresset för veckan från olika föreningar med sina eldsjälar, både återkommande som nya vill deltaga och uppmärksamma Vänern - säger Elin Granath, projektledare för Vänerveckan.

Under Vänerveckan kommer du att få uppleva allt från båtturer, fiske, utställningar, vandringar till tipspromenader, prova på-aktiviteter, cykeldag och massa annat kul för hela familjen.

I samarbete med Vänermuseet, Region Värmland samt Västra Götalands Regionen.