Onsdag 6 maj 2015

Vårrundan Kinnekulle 2015 – återigen en besökssuccé!

Vårrundan Kinnekulle är ett fantastiskt evenemang, -Ett riktigt startskott för turistsäsongen i bygden, säger Anna Ohlin Ek, Evenemangsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

Samlingsutställningen i Österplana kyrka besöktes i helgen av hela 1 930 personer och enligt tidigare års erfarenheter brukar omkring 10% av Vårrundebesökarna göra ett stopp vid samlingsutställningen. Än så länge, innan besöksundersökningarna är helt genomgångna, är besökssiffran därför uppskattad men beräknad på ett bra underlag från tidigare år.

Väldigt många nöjda Vårrundeaktörer vittnar om rekordmånga besökare, framför allt i lördags och en jämn ström av besökare under söndagen.

På samlingsutställningen möttes värdarna också många glada och nöjda besökare som tycker att Vårrundan är ett fantastiskt evenemang! Fler och fler långväga besökare hittar dessutom till Kinnekulle denna första helg i maj, exempelvis noterades flertalet besökare från Göteborg, Småland, Dalsland, Vämland och Stockholm.

Aktörerna i Mötesplats Kinnekulle laddar nu om och börjar planera inför nästa evenemang som är Returrundan Kinnekulle som går av stapeln 19-20 september. Detta evenemang har fokus på byggnadsvård, återanvändning, möbelrenovering och loppmarknader.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB