Onsdag 29 april 2015

Ny styrelse i Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna

Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna har valt en ny förbundsstyrelse. Det skedde på förbundskongressen i helgen på Rosenfredsskolan i Varberg, samma plats som för 100 år sedan blev första grogrunden till Nationernas Förbund och FN.

Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna är ett nationellt förbund som samlar Sveriges alla civila och militära veteraner. På kongressen på historiskt viktiga Rosenfredsskolan valdes en ny styrelse för att leda arbetet med att värna Sveriges alla veteraner och ge dem den erkänsla och respekt som de förtjänar efter sin insats.

Lennart Bengtsson ny ordförande

Bland de fem personer som nyvaldes till förbundsstyrelsen finns den nye ordföranden Lennart Bengtsson från Norrtälje och den nye vice ordföranden Jerker Westdahl från Immeln. I sitt första anförande som ordförande pratade Lennart Bengtsson om sitt engagemang för att veteraners kompetens kommer till användning även efter utlandsinsatsen

– Vi måste synliggöra veteraners potential på arbetsmarknaden. Jag tänker inte specifikt på militära kompetenser utan förmågor och egenskaper som lojalitet, disciplin, ansvarskännande och initiativkraft. Egenskaper som fortfarande efterfrågas även i den civila världen men som kanske inte alltid finns där ute i den utsträckning som önskas., säger Lennart Bengtsson, nytillträdd ordförande i Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.

Pressmeddelande från: Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna