Tisdag 28 april 2015

Nu lyfter första planet med weekendresenärer till Europa

På Valborgsmässoafton tar 50 resenärer plats på Golden Airs flyg mot den nya destinationen Prag. Då är det premiär för flygbolagets weekendresor till utlandet från Trollhättan/Vänersborgs flygplats.

Vid årsskiftet meddelade Golden Air att de skulle erbjuda weekendresor till Prag och Budapest under vårens långhelger. Biljetterna sålde slut på bara några dagar. Några resenärer valde till och med att boka biljetter innan resmålet hade avslöjats. På torsdag, 30 april, lyfter det första planet under festliga former, och press välkomnas att närvara under premiärfirandet klockan 14.00.

Anna Nilsson berättar om bakgrunden till valet av just Budapest och Prag.

– Under hösten 2013 ställde vi frågan: Vart vill du resa? Många förslag strömmade in från resenärer ombord, via mail och från Facebook. Förslagen var många och lockande men just Prag och Budapest var överlägset de mest eftertraktade resmålen. Vi lyssnade förstås och nu är det äntligen dags att resa iväg, säger Anna stolt.

Weekendresan till Prag innefattar övernattning på hotell torsdag till söndag. Under Kristi Himmelsfärds-helgen den 14-17 maj går flyget istället till Ungerns huvudstad Budapest. Blir de båda resmålen en succé, kan de bli återkommande destinationer i Golden Airs utbud. Anna Nilsson ser fram emot en spännande vår i de två städerna, tillsammans med flygbolagets kunder:

– Det här är en unik möjlighet att flyga klimatsmart ut till Europa för att koppla av, uppleva fascinerande historia och atmosfär.

Premiärflyget till Prag avgår från Trollhättan/Vänersborgs flygplats på torsdag 30 april.

Pressmeddelande från: Golden Air