Måndag 27 april 2015

Jula byter styrelseordförande

Jula AB:s nya styrelseordförande heter Peder Larsson. Peder Larsson har lång erfarenhet inom handeln, bland annat som VD för Ica Sverige och nu som VD för Hemtex.

– Jag är stolt över att fått uppdraget leda styrelsen i Jula AB. Jula är ett företag med en alldeles speciell Julaanda. Jag ser en otroligt bra potential i företaget och ser fram mot att vara med och vidareutveckla Jula. Ett starkt kunderbjudande tillsammans med fantastiska medarbetare borgar för en bra framtid, säger Peder Larsson som suttit som ledamot i Julas styrelse sedan 2012.

Julas ägare Karl-Johan Blank:

– Jula utvecklas i snabb takt vilket ställer stora krav på styrningen av företaget. Med Peder Larssons långa erfarenhet och stora kunnande kommer styrelsearbetet utvecklas ytterligare.

Peder Larsson tar över styrelseklubban efter Bengt Andersson som dock blir kvar i styrelsen som ledamot.

– Som styrelseordförande har Bengt Andersson varit en mycket viktig kugge i Julas utveckling och expansion fram till det företag som finns idag. Det känns bra att han är kvar i styrelsen och kan bidra till utvecklingen även i framtiden, säger Karl-Johan Blank.

– Det har varit en fantastisk resa där företaget Jula utvecklats enormt mycket. Det är inte utan viss saknad som jag lämnar ordförandeskapet. Jag känner dock stor tillförsikt inför framtiden. Peder Larsson är en entreprenör och det passar Jula. Han har rika kunskaper och erfarenheter och dessutom ett stort nätverk som kommer vara mycket värdefullt för Julas fortsatta utveckling, säger Bengt Andersson.

Peder Larsson tillträder posten som ordförande för Jula AB:s styrelse i juni. Sedan tidigare är han styrelseordförande för flera företag inom Jula-sfären, Jula Sverige AB, Jula Norge AS, Jula Logistics och G & K Blanks Fastigheter AB.

Pressmeddelande från: Jula AB