Måndag 27 april 2015

Toner längs vägen - med Boman Hald

Makarna Anna BomanHald och Björn Hald är musikaliska aktörer under årets Vårrunda Kinnekulle. De startade 2014 konceptet att bjuda in sina olika musikervänner för att spela levande musik non stop i Forshems kyrka för Vårrundans besökare och avslutade med en mycket välbesökt konsert på kvällen. Tanken är att man ska kunna slå sig ned en stund och få toner längs vägen.

Vill man slå sig ned något längre avslutas dagen med konsert kl. 18.00 då alla inbjudna musiker medverkar. Den musikaliska bredden är stor och repertoaren spänner från barockens epok fram till våra dagars Monica Zetterlund.

I år medverkar bl.a Agnas x 2 som består av trumpetaren Urban Agnas och gitarristen Sabina Agnas. Urban är till vardags professor i trumpetspel vid Musikhögskolan i Köln och drivande i den internationellt kända Stockholm Chamber Brass. Sabina och Anna utgör också Duo Cantilena och de samarbetar även med jazz och vissångerskan Karin Mickelbo, Göteborg, som deltar för andra året. Karin får bl.a sällskap av Mariestadsbaserade musikern och kompositören Jan Tammo som medverkar på klaviatur och med egna kompositioner och arrangemang. Lena Öberg, klaviatur har ett mångårigt samarbete med Anna och tillsammans med Peter Ström, kontrabas, Lars-Mikael Afzelius, cello, Roger Sjöberg, saxofon samt Simon Tammo, trombon medverkar de till en konsert av generöst format.

Det blir en kort paus i konserten med enkel förfriskning. Fri entré !