Onsdag 22 april 2015

Klart med ny Julgala i Sparbanken Lidköping Arena

Tomten kommer tidigt till Lidköping i år igen. Redan den 17 december är det dags att återse Sveriges största Julshow i Sparbanken Lidköping Arena. Julgalan med sin spektakulära show och med svensk artistelit landar för tredje året i sträck, inte med sina slädar, men väl dock med många fullpackade långtradare och artistbussar utanför Arenan i Lidköping.

År 2013 var första gången vi gästades av scenshowen som totalt, under de år turnéerna har rullat genom Sverige, besökts av mer än en miljon förväntansfulla och festsugna julfirare. Då var Gina Dirawi presentatör och Andreas Johnson, Agnes, Lasse Berghagen, Darin och Timbuktu var kvällens lysande julstjärnor tillsammans med ytterligare ett antal artister, dansare och musiker.

När vi År 2014 fick tillbaka Julgalan var showen ännu mer sprakande och artisterna än mer lysande. Magnus Uggla tillsammans med Lena Philipsson showade tillsammans med Ebbot, Timbuktu, Ace Wilder med flera. Allt under säker och professionell ledning av David Hellenius och Peter Settman.

Nu ser vi, och arrangörerna, fram emot ett tredje år med Sveriges största artister, galans storband och showens alla professionella dansare.

Kurt Håkansson från Julgalan ser fram emot att komma tillbaka till Lidköping.

- Arrangemangen i Lidköping har hittills fungerat väldigt väl. Fler och fler har också upptäckt showen, med en större publik som följd. Trots denna stora publik, så kan vi fortfarande öka i antal i Sparbanken Lidköping Arena. Vi kommer i år att satsa än hårdare på kända och aktuella artister och vi hoppas därför att Skaraborgarna, i en än högre utstäckning skall vilja starta sitt julfirande ihop med oss och våra artister.

För närvarande pågår slutförhandlingar med artisterna för 2015 års Julgalan och dessa kommer att släppas så snart de är klara. Men vi vågar utlova, för att använda en sliten klyscha, en kväll som gästerna sent kommer att glömma.

Glenn Rytterfjell från Kultur & Fritid på Lidköpings kommun, som driftar Sparbanken Lidköping Arena, är mycket nöjd att man för återse Julgalan i Lidköping.

- Vi vet att Julshower i Arenan efterfrågas i allmänhet, men att just Julgalan är särskilt uppskattad. Det är därför med extra stor glädje som vi nu kan konstatera att vi nu är i mål med en överenskommelse även för 2015. Vi ser fram emot en utsåld Sparbanken Lidköping Arena, där Lidköpingsborna och andra bjuds på en show som verkar bli än mer påkostad än föregångarna. Det är med spänd förväntan vi avvaktar artistsläppet senare i vår.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun