Onsdag 22 april 2015

Årets Vårrunde-konsert: Ett jäkla drag med Bengan och Janne!

Rockaren, operasångaren och nationalskaldsfantasten Janne Åström har tillsammans med dragspelskungen Bengan Janson skapat showen "Ett jäkla drag" där de bjuder publiken på allt från Bowie och Deep Purple till Bellman och Taube. De är ut på en landsomfattande turné och kommer till Brunnssalongen på Lundsbrunn lördagen den 2 maj i samband med Vårrundan.

Både sångaren Janne Åström och dragspelaren Bengan Janson har stora framgångar i bagaget och en diger lista över högklassiga artistsamarbeten. Nu har de tillsammans skapat showen "Ett jäkla drag" med musik från då och nu. Det bjuds på rock och pop från Bowie, The Kinks och Chuck Berry men även visor från Taube, Vreeswijk och Povel Ramel. Publiken utlovas en intim musikshow med en blandning av humor och allvar. Den 4 februari har de turnépremiär på Nefertiti i Göteborg.

- Det känns fantastiskt kul att vara ute på turné med den här showen och bjuda på ett jäkla drag. Det är något väldigt unikt med att uppleva de här klassiska låtarna när de framförs med bara dragspel och sång, säger Janne Åström.

De två artisterna fann varandra 2009 under ett framträdande i Dalarna. Även om de hade träffats förr så var det där Janne Åströms sällsynt starka röst för första gången förenades med Bengan Jansons dragspel. Kombinationen var lyckad, och idag är de ett etablerat radarpar som på scenen förenar musik, glädje, energi och artisteri.

- Vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Vi har båda en genuin kärlek till musiken och uppskattar variationen som finns i den här showen, säger Bengan Janson.

Den musikaliske mångsysslaren Janne Åström har medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, Kristina från Duvemåla och Les Miserables. Han har även turnerat med Rhapsody in Rock, arbetat med scenshowen R.E.A. i hela nio år och synts i tv-program som Allsång på Skansen och Så Skall Det Låta. Dragspelsvirtuosen Bengan Janson var länge en av medlemmarna i Östen med Resten och har blivit utsedd till årets dragspelare samt samarbetat med bland andra Marie Fredriksson, Putte Wickman, Sven Bertil Taube och Loa Falkman. Nu är han nybliven husartist på Vara konserthus.

Lundsbrunns kurort , Studiefrämjandet och kulturen samarbetar kring arrangemanget.

Pressmeddelande från: Götene kommun