Onsdag 25 februari 2015

Teddybears till Vara och Klubb OUT

De har härskat på de svenska och internationella musikscenerna i över tio år, den 13 mars kommer en av de absolut mest sevärda liveakterna, Teddybears, till Vara Konserthus och Klubb OUT. Iklädda sina eleganta kostymer och björnmasker dundrar de fram monsterhits som Get Mama a House, Cobrastyle och nya singeln What’s your problem?

Teddybears är kända för att blanda genrer och för sitt unika sound. När de övergick från att vara ett punkrockband till ett genrekorsande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid. Ingen som låter som Teddybears.

De har haft flertalet stora hits, Cobrastyle, Get Mama a House, Hey Boy för att bara att nämn några. I slutet av 2014 släppte de singeln Shimmy Shimmy Style och i förra veckan släppte de den nya singeln What's your problem? där Teddybears samarbetar med det 12-åriga stjärnskottet Baby Trish från Jamaica.

Teddybears startades 1991 och består av Jocke Åhlund, Klas Åhlund och Patrik Arve. Gruppen har ett minst sagt imponerande CV. De har samarbetat med stora namn som Cee-Lo, Iggy Pop, Ebbot Lundberg, Eagle-Eye Cherry, Swing Fly, Neneh Cherry, Robyn och Mapei. De har remixat Marilyn Manson och Daft Punk. Som grupp har de vunnit sex Grammisar. Teddybears har uppträtt i flera amerikanska tv-shower och deras musik har hörts i tv-serier som Entourage och Breaking Bad. De är kända för att vara en av de absolut mest sevärda liveakterna och har spelat på flertalet stora festivaler, bland att amerikanska Coachella och Roskildefestivalen.

Konserten med Teddybears är en del av konceptet Klubb OUT som arrangeras av FreedomP och Vara Konserthus.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus