Fredag 20 februari 2015

Älskade Elvis kommer till Österängs bygdegård

- en relationskomedi till musik av Maud Nyberg

Älskade Elvis är en teaterföreställning om drömmar och krass verklighet, om förhoppningar, om försoning, om vad vi ville och om hur allting blev. Lite hjärta och lite smärta, en dos komedi och en skvätt tragedi, och hela anrättningen till ackompanjemang av Elvis Presleys odödliga musik. På söndag den 1 mars spelas föreställningen i Österängs bygdegård.

Handlingen tar sin början en spirande vårkväll 1972. Då äntrar Jan Magnus Johansson scenen i tävlingen "Skaraborgs bästa look a like", distriktsfinal i en turné som skall föra den lycklige totalsegraren till ett hägrande Europamästerskap. Det är inte Lennonkopian från Grästorp som vinner, inte heller den sexiga Marilyn Monroe från Skarstad. Nej överst på prispallen står Janne Johansson, bondpojken från Trökörna som är så skrämmande lik Elvis Presley, som sjunger som en gud och som dessutom är fena på gitarr. Segern är given och det blir ett långt europaäventyr. Kvar på gården lämnas systern ensam att hantera föräldrars behov och omsorger. Åren går men så plötsligt är brodern på väg hem, och alla undrar hur det egentligen blev med sångarkarriären.

Panikteatern är en fri teatergrupp från Uppsala som fyllde 40 år 2014. Det turnerar runt om i hela Sverige och har spelat i Österängs bygdegård flera gånger tidigare med bland annat föreställningarna "Till bords med Carl Z" och "Tid för avgång".

Österängs bygdegårdsförening som är en flitig arrangör av olika arrangemang ser fram emot att hälsa publiken välkommen till söndagens teaterföreställning. Kulturen Götene kommun är medarrangör.

Pressmeddelande från: Götene kommun