Torsdag 19 februari 2015

Rasta och BURGER KING® ingår avtal om nyetablering

BURGER KING® fortsätter expandera på den svenska marknaden och masterfranchisetagaren King Food har ingått i ett samarbete med Rasta för att etablera flera nya restauranger i landet.

Rasta nu tecknar ett franchiseavtal med Burger King® Scandinavia, där de i starten kommer att öppna två Burger King® restauranger innan sommaren 2015. Dessutom är det i planer på att öppna minst 6 restauranger i kombination med Rastas redan etablerade nätverk av vägkrogar i Sverige under de kommande tre åren.

”Vi har ambitiösa planer för tillväxt på den svenska marknaden och avtalet med Rasta ser till att vi får möjlighet att starta upp ett antal nya restauranger på platser där vi vet att det finns en väl etablerad kundbas. Dessutom får vi en bra samarbetspartner i en franchisetagare med lång erfarenhet av den svenska marknaden och som också har en stark organisation på plats”, säger Robert Nes, Koncerndirektör Umoe Restauranger ansvarig för Burger King Scandinavia. ”Dessa nyetableringar kan adderas till de 99 Burger King restauranger som finns i Sverige idag. Och vi kommer inte att sluta där. Många fler restauranger kommer att öppnas inom de närmaste åren”, fortsätter Robert.

”Vi är mycket nöjda med den här överenskommelsen, vilket ger oss möjlighet att utöka våra tjänster till resenärer längs svenska motorvägar, där vi funnits sida vid sida bredvid Burger King sedan 10 år tillbaka. Vi ser en stor potential i Burger King, och deras produkter i kombination med våra redan etablerade erbjudanden. Detta kommer tilltala framför allt våra yngre gäster och barnfamiljer”, säger Dan Tervaniemi, VD Rasta Sverige AB.

”De flesta av nyetableringarna kommer att samlokaliseras i befintliga Rasta anläggningar och vi kommer att investera cirka 50 miljoner kronor under de kommande tre åren. Vi har stor tro på att Burger King med sin världsberömda grillade Whopper kommer att tas emot med stor glädje av våra många gäster på Rasta i Sverige”, fortsätter Dan.

Pressmeddelande från: Burger King