Måndag 16 februari 2015

Byggstart för nytt turistboende vid Bergs slussar

Bergs slussar är Göta kanals största besöksområde, som årligen lockar ett par hundratusen besökare. Nu utökas övernattningsmöjligheten med nya moderna stugor med totalt 24 bäddar i attraktivt läge vid gästhamnen. Tillsammans med det befintliga vandrarhemmet innebär det en så gott som fördubblad bäddkapacitet vid Bergs slussar till totalt 60 bäddar.

Det är företaget MS Berg, med Simon Özmen som ägare, som står för nyinvesteringen. Bygget sätts igång idag och beräknas vara färdigställt till säsongsstarten i maj. Göta kanalbolag arrenderar ut marken och investerar i de infrastrukturella förutsättningarna. Simon Özmen arrenderar vandrarhemmet i Berg av Göta kanalbolag sedan elva år tillbaka.

– Jag ser en ständigt ökad efterfrågan av boende och har haft fullbokat på vandrarhemmet under flera somrar. Jag vill nu ta ett nytt steg och rusta för framtiden, säger Simon Özmen. Våra besökare efterfrågar också boende med högre standard, och de nya stugorna är bekvämt utrustade med bland annat dusch och WC och är rustade för åretruntboende.

– Vi ser med glädje att den här investeringen kommer till stånd, säger Anders Donlau, VD på Göta kanalbolag. Bergs slussar är ett område som är högt prioriterat av kanalbolaget och som vi gjort stora investeringar i. – Simon Özmens satsning är ett bra exempel på hur den framtida utvecklingen längs kanalen kommer att se ut med en stark tillväxt på land längs kanalen och i samverkan med flera parter. Det ligger i linje med vårt uppdrag att skapa förutsättningar för turism och bygger på att det finns starka företag som själva kan växa och investera, avslutar Anders Donlau.

Pressmeddelande från: Göta Kanal