Onsdag 11 februari 2015

The Boppers tillbaka där allt började

Det legendariska rockbandet The Boppers kommer till Uppsala den 27 februari för en spelning på Katalin. Bandet, som i år fyller 38 år, är glada över att vara tillbaka i universitetsstaden där de i slutet av 70-talet gjorde några av sina första spelningar.

Den 27 februari intar rockbandet The Boppers, med frontfigurerna Matte Lagerwall och Ingmar Wallén i spetsen, scenen på Katalin i Uppsala. Bandet bildades 1977 i stockholmsförorten Hässelby, men det var på Uppsala Universitets studentnationer som de gjorde några av sina första livespelningar.

– Det var väldigt roliga gig med en publik som alltid var festglad och med på noterna. Det ska bli fantastiskt kul att komma tillbaka till Uppsala och sprida lite doo wop, säger Matte Lagerwall.

The Boppers har turnerat i 38 år med sin karakteristiska rock'n'roll och doo wop-musik. Sedan starten har de hunnit med över 3000 spelningar, och när det var som mest intensivt gjorde de 123 folkparksspelningar under knappt tre månader. Det är få band som överlever i fyra decennier, och när Ingmar Wallén tillfrågas om framgångsreceptet så kommer svaret utan betänktetid.

– Vi lever för att spela live! Det handlar om stark och genuin kärlek till musiken, spelningarna och publiken. Sedan är vi ett sammansvetsat gäng som trivs väldigt bra ihop, säger han.

Med drygt två miljoner sålda skivor enbart i Skandinavien är The Boppers en av de mest framgångsrika grupperna i sitt slag. De har släppt 18 album och samarbetat med artister som Chuck Berry, Pugh Rogefeldt och Jerry Williams. Bland bandets mest kända låtar finns ”Goodnight Sweetheart”, ”Jeannie's coming back”, ”At the hop” och ”Under the boardwalk”. 2001 medverkade de dessutom på Markoolios singel ”Rocka på” vilket gjorde The Boppers kända för en ny generation av fans

Pressmeddelande från: MTA Production