Måndag 2 februari 2015

Loa Falkman blir nya ICA-Stig

Det blir den välmeriterade skådespelaren Loa Falkman som tar över efter Hans Mosesson i rollen som ICA-Stig.

I går klockan 21:01 lämnade Hans Mosesson över handlarrocken till Loa Falkman i ett nytt avsnitt av ICAs reklamserie. Loa Falkman är en av Sveriges mest välmeriterade skådespelare och har bland annat belönats med en guldbagge för bästa manliga huvudroll. Han är dessutom hovsångare och har medverkat i en rad musikaler och operor.

- För mig är det en fantastisk möjlighet att ta vidare rollen som en av Sveriges mest omtalade karaktärer i en av landets mest omtyckta tv-serier. Det kommer bli en utmaning att ta över efter Hasse men det är en utmaning som jag ser mycket fram emot, säger Loa Falkman.

Loa Falkman har erfarenhet från både drama och komedi, och har spelat i filmer som Pensionat Oskar och Lilla Jönssonligan, samt tv-serier som Cleo och Kommissionen. Falkman sommarpratade i P1 både 2014 och 1983.

- Bakom valet av Loa Falkman ligger ett omfattande arbete. Vår reklambyrå har haft diskussioner med flera namnkunniga skådespelare och skådespelerskor. Vi valde Loa för att han gjorde den roligaste och bästa tolkningen av ICA-Stig. Vi är stolta över att en av Sveriges främsta skådespelare tackat ja till rollen, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige.

Reklamfilmerna om en ICA-handlare och hans butik började sändas i december 2001 och blev redan 2007 utnämnd till den längsta reklamserien av Guiness Rekordbok.

Filmen där Loa Falkman introduceras som ICA-Stig finns här; https://www.youtube.com/user/ica

ICAs kanal med filmerna på YouTube: https://www.youtube.com/user/ica/videos?flow=grid&view=0&sort=p

Pressmeddelande från: ICA