Onsdag 28 januari 2015

Timoteij släpper sin första singel på engelska

Idag 28 januari släpper Timoteij singeln Wildfire – bandets första låt på engelska. Trion, bestående av Elina Thorsell (flöjt), Cecilia Kallin (gitarr) och Bodil Bergström (dragspel) har det senaste året arbetat med att skapa nytt låtmaterial och har nu hittat sitt nya sound.

– Vi känner oss mer laddade och sammansvetsade än någonsin. Wildfire är en stark poplåt som handlar om kraften i att kämpa och finnas vid varandras sida när det känns tufft, säger Cecilia Kallin.

Den nya singeln är skriven av Cecilia Kallin, Bodil Bergström tillsammans med låtskrivare och producenter baserade i Stockholm.

Musikvideo och omslagsfoto i Jordanien Timoteij är precis hemkomna från Jordanien där de fotat omslagbild och spelat in musikvideo till den nya låten.

– Vi ville ha en dramatisk miljö med varma toner för att avspegla våra känslor till Wildfire. Jordanien var otroligt vackert och kändes helt perfekt, säger Elina Thorsell.

Timoteij blickar framåt I våras meddelade gruppen att deras kvartett blivit en trio. Medlemmarna strävade åt olika håll och skildes som vänner. I samma veva avslutades även samarbetet med dåvarande skivbolag, management och bokningsbolag. Efter ett år av hårt arbete ser tjejerna nu fram emot att ge ut nya låtar och att turnera med sin musik.

– Det har varit ett omtumlande år för oss alla, men mitt i all kaos fann vi ny inspiration. Nu står vi på egna ben, och med de nya låtarna känns språkskiftet naturligt. Wildfire är bara början, säger Bodil Bergström.

Wildfire på Spotify: http://open.spotify.com/album/3kAnsfzmVAvupSY5qCb6dH Läs mer på www.timoteij.se Följ Timoteij på Instagram @bodilbergstrom, @ceciliakallin, @elinathorsell

Pressmeddelande från: Artist & Eventbolaget