Måndag 12 januari 2015


Kjell-Åke Hansson, Lars-Inge Bly och programledaren Fredrik Larsson

Lars-Inge och Kjell-Åke i Radio (S)

Politiken är gemensam nämnare för de fyra gäster som Lars-Inge Bly bjuder in till sitt middagsbord i programmet Radio (S) i Radio Kinnekulle onsdagen den 21 januari.

Vilka fyra personer skulle du bjuda på middag? Levande eller tidigare levande personer. Denna fråga fick Lars-Inge och den andra gästenKjell-Åke Hansson fundera över inför programmet. Deras val av gäster leder fram till intressanta samtal.

Kjell-Åke Hansson fick sitt första uppdrag för Socialdemokraterna i Götene i slutet av 70-talet då han blev aktiv i skolstyrelsen, vilket senare blev barn- och ungdomsnämnd. Under många år var han ledamot av kommunfullmäktige och senare i vår tillträder han som ordförande för det kommunala bolaget Götene vatten och värme. Kjell-Åke är från Jämtland och kom till Skaraborg på 60-talet.

Lars-Inge Bly är från Hällekis och han berättar bland annat om hur han fick sitt första jobb och sin bakgrund inom idrotten. Han är nu ledamot av kommunfullmäktige och har tagit klivet från kommunstyrelsen till den nya barn- och utbildningsnämnden.

När gästerna får välja sin favoritmusik är det i Kjell-Åkes fall riktiga gamla godingar som kommer fram. Hör honom berätta omkring låtarna i programmet.