Torsdag 8 januari 2015

Bengan med Dogge och Mikael Samuelsson

Den 25 januari har Bengans Hörna premiär på Vara konserthus. Dragspelsvirtuosen Bengan Jansson bjuder in operasångaren Mikael Samuelsson och ord ekvilibristen Dogge Doggelito. Artisterna bjuder på allt från folkmusik till opera och rap.

Bengan Jansson är ny “husartist” på Vara Konserthus sen årsskiftet. En passande sådan som kompletterar de andra husartisterna som Vara Konserthus knutit till sig för längre samarbeten. Först ut, av det nyetablerade samarbetet, är Bengans Hörna, ett koncept där Bengan ett par gånger per säsong bjuder in välkända artister, som på ett eller annat sätt sätter en extra krydda på konserten.

En extra krydda är det nog det minsta man kan säga om den kommande konstellationen i Bengans Hörna. Dogge Doggelito slog igenom 1991 med Hip-hop gruppen Latin Kings, men har sedan 2005 varit soloartist. För den breda massan känner man igen honom från Melodifestivalen 2010 och inte minst Körslaget i TV 4 2013.

Som inte det var nog, så har Bengan även bjudit Mikael Samuelsson. Mikael är i botten operasångare och har bl.a. varit verksam på Kungliga Operan, men har har också medverkat i otaliga musikaler och teateruppsättningar. Han är även en välmeriterad vissångare, vilket han har fått bevis på genom att han har fått både Evert-Taube stipendiet och Fred Åkerströms stipendiet.

Bengan Jansson själv slog igenom med Östen med resten redan 1995 genom SVT:s tv-program Café Sundsvall, föregångaren till dagens Go Kväll. Tillsamman med Kalle Moreus bildar de duon Kalle & Bengan. 1995 blev han även Årets Dragspelare.

Tillsammans bjuder de på folkmusik, opera, visa och rap i en skön blandning.

Pressmeddelande från: Vara konserthus