Fredag 5 december 2014

Conditori Nordpolen ger ut bok

På söndag firas 2 advent extra mycket på Conditori Nordpolen i Vara, detta då deras nya bok ”En kopp kaffe på Nordpolen” precis har anlänt till det anrika konditoriet.

Boken ger en inblick i hur livet på ett gammalt anrikt konditori kan vara. Bokens författare har samtalat med oss och våra kafégäster och skildrar några av alla de möten som hela tiden sker mellan människor på ett konditori. Möten i livets alla skiftningar, möten mellan människor – den sortens möten som Conditori Nordpolen värnar om mest av allt. I boken hittar du även en hel del spännande historik och vackra bilder från konditoriet. Dessutom delar conditoriet med sig av recepten på deras mest populära bakverk.

- Det är för oss en dröm som gått i uppfyllelse, att på detta sätt dokumentera vår historia känns helt fantastiskt, säger Per Larsson, VD på Conditori Nordpolen.

Bokens författare, Christer El-Mochantaf, är journalist och bosatt i Vara. Han har tidigare vunnit Lilla Augustpriset för sitt författarskap.

Fotografen, Simon Cederquist, nämns i många sammanhang som en av Sveriges mest intressanta fotografer.

Bokens förord är skrivet av Tomas Sjödin, författare och pastor. Han har tidigare hörts som både sommar- och vinterpratare i P1.

Pressmeddelande från: Lava Förlag - Författarens bästa vän