Fredag 21 november 2014

Jägareförbundet visar älgjakt som den aldrig setts förut

Nu är det premiär för Svenska Jägareförbundets reklamfilm. Produktionen är unik i sitt slag då filmen är gjord med hjälp av en drönare.

Nu lanseras den första reklamfilmen som ska hjälpa till att visa förbundets medlemsnytta på ett emotionellt sätt. För att fånga älgjaktens själ har förbundet använt sig av en ”drönare”, dvs. en kamerautrustad oktokopter, för att ovanifrån kunna filma hunden och vad som händer på ett ståndskall på älg.

– Känslan i filmen gör att man vill resa sig från datorn och gå ut i skogen med en gång! Och visst finns det många jaktfilmer på nätet, men ingen som skapar den vad jakt handlar om på detta sätt, säger Oscar von Stockenström, medlems- och marknadschef på Svenska Jägareförbundet och initiativtagare till det ovanliga filmprojektet.

Svenska Jägarförbundet har velat ta fram en film under en längre tid. Tillsammans med Anders Dalenius och hans kontakter i reklam och filmbranschen har detta nu blivit möjligt att göra kostnadseffektivt.

– Den film som vi har producerat håller en kvalitet långt bättre än vi kunnat önska, allt tack vare det fantastiska teamet, deras passion för vår jaktkultur och insikt om hur viktigt Svenska Jägareförbundet är för att den svenska jakten ska fortleva, fortsätter Oscar von Stockenström.

Bakom produktion står fyra välkända namn i reklamfilms- och kommunikationsbranschen; Pasi Hellin, Robert Nylund, Per Welén och Anders Dalenius. De har lång erfarenhet av att arbeta med film, reklam och kommunikation på olika bolag – men har valt att arbeta ideellt med projektet då de alla är jägare.

Pressmeddelande från: Jägareförbundet