Fredag 21 november 2014

Bra betyg för kommunens webbplats

Falköpings kommuns webbplats hamnade på andra plats i Skaraborg och på 24:e plats av landets 290 kommuner! Detta enligt den årliga undersökning som SKL, Sveriges kommuner och landsting, har gjort.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har jämfört kommuners webbplatser sedan 2009. Syftet är att stödja kommunerna i ett förbättringsarbete med webbplatserna.

Undersökningen går ut på att testpersoner ska hitta svar på 300 olika frågor, inom elva områden, och webbplatserna har fått poäng beroende på hur snabbt det går att hitta svaren.
Bäst i landet är Uddevalla kommun med 94 procent. Falköpings kommun fick 87 procent och hamnar på 24:e plats av 290 kommuner.

Fortsatta förbättringar

– Vi har förbättrat oss varje år i SKL:s undersökning och självklart vill vi förbättra kommunens webbplats ännu mer. En stor eloge till våra förvaltningskommunikatörer och webbredaktörer som arbetar kontinuerligt med utveckling av webben! Detta är ett kvitto på att vi jobbar åt rätt håll, säger Vicki Maier på kommunikationsavdelningen.

Efter att denna undersökningen gjordes har Falköping förbättrat webbplatsen ytterligare.
– Vi har arbetat med sökmotoroptimering och håller just nu på att se över hur vi kan förbättra webbplatsen ytterligare. Det ska vara lätt att hitta på kommunens webb och målet är givetvis 100 procent, säger Vicki Maier.

Pressmeddelande från: Falköpings kommun