Fredag 21 november 2014

"När det lider mot jul" -igen!

Hällekis musikkår håller som bäst på att förbereda årets julkonserter i Medelplana kyrka kommande lördag. Tack vare den stora givmildheten från privatpersoner, företag, stiftelser och organisationer har kåren nu på riktigt kunnat börja bygga upp sin verksamhet igen efter branden i somras då Folkets hus i Hällekis med tillhörande musikförråd gick upp i rök.

Fram tills nu har Musikskolan lånat ut trumset och notställ för att repetitionerna, men på julkonserten används helt nytt trumset och notställ med tillhörande lampor. Man kan också nu låta sy upp tio stycken uniformer för att ersätta de som försvann i branden, samt komplettera med fler storlekar.

95-årsjubilerande Hällekis musikkår med gästsolisterna Maria Svensson och Teresia J Nathansohn på sång samt Martin Lindqvist på saxofon bjuder på en go blandning musik inför den stundande julen. Dirigent och kapellmästare är Lena Öberg. Amerikansk Disney-jul, svenska julvisor, kända och mer okända julsånger. Konserten varvas med kår, kår tillsammans med solister och soloinslag med kompband. Garanterad julstämning utlovas!

Ett arrangemang av Hällekis musikkår i samarbete med Götene pastorat och Götene kommun.

Fotot föreställer vår trummis tillika kassör Dan-Olof Johansson framför det nyinförskaffade trumsetet.

Pressmeddelande från: Hällekis musikkår